Jäsenesittelyitä

Etusivu » Yhdistys » Jäsenesittelyitä

Aloitimme juttusarjan jäsenyrityksistämme. Kiinnostuitko oman toimintasi esittelystä uutisvirrassamme, ota yhteyttä Maaritiin: maarit.aho@gcfinland.fi tai 050-5361199. Alta löydät jo koottuja esittelyitä.

Metsä on ihmiselle luontainen elinympäristö, siellä on helppo rentoutua – jäsenesittelyssä Univeräjä

Kuva UniveräjäValkeakoskella toimivan Univeräjän yrittäjä Satu Halonen tarjoaa metsään liittyviä mielikuva- ja rentoutuspalveluja. Satu kuvailee metsää ihmiselle luontaiseksi elinympäristöksi, missä on helppo rentoutua, myös mielikuvissa.

”Luonto on minulle tärkeä. Jossain sanotaan, että 'Metsä on mun kirkkoni' ja minun kohdallani se pitää paikkansa. Metsässä voi olla oma itsensä, voi olla yhtä metsän kanssa. Siellä saa myös henkisen yhteyden itseäni suurempaan voimaan, siellä on helppo pohtia asioita ja tehdä päätöksiäkin”, kuvailee Satu suhdettaan metsään. ”Eläimet ovat myös aina olleet osa elämääni. Niitä en työhöni mukaan tuo, mutta metsässä voi kuulla mm. lintujen laulun tai nähdä peuran jälkiä eli mukana ovat nekin.”

Green Caren periaatteet ovat olleet yrityksen toiminnassa mukana alusta alkaen, mutta nimen Green Care ne saivat vasta viime vuonna, kun Satu suoritti kaksi Green Care -kurssia.

”Green Caren alle palveluistani voi lukea mielikuva- ja metsärentoutukset sekä Rapolan muinaislinnan opastuskierrokset. Palvelut on tarkoitettu sekä yksityisvalmennuksiksi että pienryhmille. Olen järjestänyt myös tyhy-päiviä, mutta koronan vuoksi ne ovat nyt jääneet hetkellisesti pois valikoimasta”, Satu avaa Univeräjän Green Care -palveluja.

Kuva UniveräjäYmpäristöllä on merkitystä

Satu haluaa myös nostaa esille puhtaan ilman vaikutusta hyvinvointiimme. Tästä syystä opastuskierrokset sekä metsärentoutukset ovat sijoittuneet Rapolan harjulle. Univeräjällä on yhteistyösopimus Metsähallituksen kanssa ja kaikki toiminta Rapolassa noudattaa muinaismuistoja ja luonnonsuojelualueita koskevaa lainsäädäntöä sekä yhteistyösopimusta.

”Rapolassa vallitsee mikroilmasto. Siellä kasvaa kasveja, joita ei yleisesti alueelta löydä. Ilma on todella puhdasta, rinteiltä löytyy mm. kissankäpälää ja naavaa, jotka ovat merkkikasveja ilmansaasteille eli eivät siedä niitä lainkaan”, Satu kertoo, ”mutta metsä voidaan tuoda mukaan palveluun myös sisätiloissa, kuten mielikuvarentoutuksissa tuon metsän tuoksuineen ja äänineen ihmisen mieleen.”

Kuva UniveräjäMyös tarinallistaminen on tärkeä osa Rapolan rautakautisen muinaislinnan opastettuja kierroksia

Satu on huomannut, että vaikka parkkipaikalla asiakas oli ollut väsynyt tai vaikkapa pahantuulinen, harjulta alas astelee iloinen ja virkistynyt ihminen, joka on kuullut annoksen sekä historiaa että tarinaa ja viettänyt tunnin tai puolitoista Rapolan harjun mikroilmastossa raikkaassa ja puhtaassa ilmassa samalla liikkuen vaihtelevassa maastossa.

”Opastetulla kierroksella kerron pakolinnan historiasta sekä harjun kasveista ja eläimistä, mutta myös väritän kierroksen tarinoilla, jotka saattavat olla totta... Oppaana olen Jäämien heimon parantajanainen ja vien asiakkaani rautakaudelle juuri, kun Vanajalla on havaittu vieraat purjeet ja hälytys on annettu.”

Harjuvalli on noin kilometrin pituinen, siinä on nousuja jalaskuja. Matka on myös sopiva fyysinen ponnistelu, joka on myös yksi Green Care -toiminnan ulottuvuuksista.

Kuva UniveräjäOhjauksessani on helppo päästä mukaan mielen matkalle ja matkalta palataan virkistyneinä

Univeräjän Green Care -palvelujen asiakaskohtaisia tavoitteita ovat mm. rentoutus, ryhmäytyminen, stressinhallinta ja elämäntapamuutokset. Satun saaman asiakaspalautteen mukaan ohjattavien on ollut helppo päästä mukaan mielen matkalle ja he ovat palanneet matkalta virkistyneinä.

”Matka omaan mieleen nostaa usein pintaan tunteita, joten joskus itketäänkin”, Satu kertoo, ”tavoitteenani on olla ns. matalan kynnyksen yritys, jotta jokainen voisi tulla asiakkaakseni juuri sellaisena kuin on.”

Kiitos Satulle toiminnan esittelystä! Haluatko osallistua jäsenesittelyihimme, ota yhteyttä Lauriin: 050 551 7899, lauri.lehtimaki@gcfinland.fi tai Maaritiin: 050-536 1199, maarit.aho@gcfinland.fi.

Toimintaa luonnon helmassa - jäsenesittelyssä Muurlan opisto
Työkaluja eläinavusteiseen työskentelyyn – jäsenesittelyssä Eläinkuusikko oy
Luontolähtöistä perinneviriketoimintaa ikäihmisille – jäsenesittelyssä Luonto- ja kulttuuripalvelu Angervo
Jäsenesittelyssä Hyvinvointi- ja terapiakeskus Vanha Apteekki – palaute on aina myönteistä