Luontohyvinvointikeskus Tyynelä

Etusivu   Palveluntuottajat » Palvelut » Luontohyvinvointikeskus Tyynelä

Luontohyvinvointikeskus Tyynelä toimii maatilalla Sotkamon Juholankylällä, jonne on kirkonkylältä matkaa viisi kilometriä. Keskus sijaitsee rauhallisessa pihapiirissä, josta löytyvät muun muassa hevostalli, grillikatos, takkahuone-kokoustila ja sisä-wc. Paikkaa ympäröivät heinä- ja viljapellot sekä hevosten laitumet. Pihasta pääsee suoraan pienelle hiekkatielle, joka vie vaaran yli järven rantaan. Vaaralla näkee usein metsäneläimiä ja talvella niiden jälkiä. Ympäröivä kaunis luonto luo ihanteelliset puitteet toiminnalle. Keskus tarjoaa vahvan pohjan yhteisöllisyydelle, josta nykyajassa moni kokee jäävänsä paitsi. Maatila ja sen ympäristö tarjoavat luonnollista tekemistä, jossa kaikilla yhteisön jäsenillä on tärkeä rooli. Maatilan ja luonnon ympärille nivoutuu monenlaista toiminnallisuutta. Keskuksessa asuu neljä hevosta, lampaita, kanoja sekä koiria ja kissa, joita käytetään tavoitteiden mukaisesti. Myös luonnoneläimiä, vuodenaikoja ja perinnetaitoja hyödynnetään: keväisin seurataan muuttolintuja ja lasketaan mahlaa, kesäisin kerätään yrttejä eläimille talven varalle ja kokoonnutaan laiduntalkoisiin, syksyllä hoidetaan eläimiä ja talvella ajetaan perinteisellä kirkkoreellä.

 

Toimintaa ohjaavat sosiaali- ja kasvatusalan ammattilaiset, jotka omaavat riittävät taidot myös eläinten käsittelyyn ja luonnossa liikkumiseen. Ohjaajat ovat suorittaneet sosiaalipedagogisen hevostoiminnan opinnot Itä-Suomen Yliopiston ja Ylä-Savon ammattiopiston järjestämässä täydennyskoulutuksessa. Tyynelän green care -toiminta vastaa muun muassa seuraavanlaisiin tarpeisiin: ennaltaehkäisevä toiminta, kasvatus, hyvinvoinnin ylläpito ja virkistyminen, kuntoutus, työhyvinvointi sekä lasten ja nuorten kasvun tukeminen. Palveluita toteutetaan asiakkaan tarpeen ja tavoitteiden mukaisesti, luontoa ja eläimiä hyödyntäen ja kunnioittaen! Meiltä voit pyytää luentoja tai koulutusta green care -toiminnasta.

 

Green Care Finland ry on myöntänyt hyvinvointikeskukselle LuontoHoiva Green Care -laatumerkin palvelulle; Luontohyvinvointikeskus Tyynelän luonto- ja eläinavusteiset tukipalvelut.

Luontohyvinvointikeskus Tyynelä

Yhteyshenkilö

Maija Lipponen

 

Osoite

Juholankyläntie 26 D, 88600 Sotkamo

 

Puhelin

040 508 3270

Sähköposti

info@luontohyvinvointi.fi

 

Kotisivu

http://www.luontohyvinvointi.fi

 

Y-tunnus

2462607-5
Palveluntuottaja tiedot:

Sijaintimaakunta

Kainuu

Kohderyhmät

Lapset Nuoret Työikäiset Vanhukset Erityisryhmät

Luontolähtöisyyden asiantuntemusala

Eläinavusteisuus Maatilan käyttö Luontoympäristön ja –materiaalien käyttö

Palvelumuodot

Sosiaalinen kuntoutus Ennalta ehkäisy tai varhainen puuttuminen Kasvatus, koulutus tai valmennusPerhetukitoiminta Erityisryhmien liikunta-, virkistys- tai virikepalvelut Työhyvinvointitoiminta tai työnohjaus Tavoitteellinen luontoliikunta Muut tavoitteelliset virkistys- tai hyvinvointipalvelut

yhteistyössä mukana: