Elämänkierto - matka omaan luontoon

Etusivu » Osaaminen » Koulutukset

Koulutuksen nimi
Elämänkierto - matka omaan luontoon

Esittely

Koulutuksen järjestäjä: Nina Pyykkönen / Mind Dynamics Oy, nina.pyykkonen@elisanet.fi

 

Koulutuksen järjestämispaikkakunta: Verkossa

 

Koulutuksen sisältö: Kaipaatko syvempää yhteyttä luontoon ja itseesi sen osana? Kiinnostaako luontoperustainen henkinen maailmankuva? Elämänkierto -kurssi on kokemuksellinen ja yhteisöllinen kahdeksan vuodenajan ja luonnonjuhlan elävä kalenteri, jossa tutkimme syväulottuvuudella omaa luontoamme luonnonkierron osana. Esivanhempamme käyttivät ajattomana karttanaan vuodenaikojen vaihtumista, ilmansuuntien ja elementtien ominaisuuksia, kuun kiertoa, lintujen lentoa ja eläinten liikkeitä, kasvien ja puiden kasvuvaiheita ja ihmiseläimen kehon syklejä. Luonnon kierrosta inspiroituva Elämänkierto-kurssi opastaa kokemaan uudenlaista yhteyttä vuodenaikoihin ja niiden vaihtumiseen. Kurssilla tutustumme jokaiseen kahdeksaan vuodenaikaan ja niiden tarjoamaan opastukseen ja viisauteen, ja näin samanaikaisesti hoidamme sekä omaa että Maan hyvinvointia. Kahdeksan vuodenkierron juhlaa tuovat meidät pyhän luontoyhteytemme äärelle, antamaan suuntaa elämässämme, tunnistamaan ja kutsumaan takaisin itseemme varjopuoltamme, luomaan seremonioita, lisäämään psykofyysistä hyvinvointiamme, kiittämään, syventämään henkisyyttämme, vahvistamaan yhteyksiä ja tunnistamaan itsemme erottamattomana kaikesta elämästä. Kun elämme yhteydessä luonnon kiertoon, tulemme kehoomme ja kasvatamme juuret Maahan. Liitymme syklisinä olentoina Elämänkiertoon. Elämänkierto koostuu kahdeksasta vuodenajasta / juhlapyhästä, neljästä ilmansuunnasta ja elementistä sekä erilaisiin luonnontapahtumiin liittyvistä erityispiirteistä. Vuosi alkaa Uudesta Vuodesta, Kekristä, joka sijoittuu meillä myöhäissyksyyn. Muut vuoden kierron pyhät ovat Keskitalvi (talvipäivänseisaus), Kevättalvi, Kevät (kevätpäiväntasaus), Kevätkesä, Keskikesä, Myöhäiskesä ja Syksy (syyspäivän tasaus). Työskentelemme osallistuijien toiveet huomioiden erilaisin syvyyspsykologisin ja ekoterapeuttisin menetelmin. Osallistujilta edellytetään avoimuutta ja kiinnostusta ei-rationaalisiin ulottuvuuksiin. Panostamme ryhmässä turvallisuuden kokemukseen, ja kaikkia osallistujia sitoo sopimus ryhmän luottamuksellisuudesta. On tärkeää, että jokainen osallistuja on rauhallisessa tilassa tapaamisen ajan ja videoyhteys pidetään auki.

 

Kurssin ajankohdat noudattavat vuodenaikojen vaihtumisen kohtia:

Ti 31.10.2023 klo 15.00-18.00 (HUOM! Ensimmäinen kerta on poikkeuksellisesti pidempi, 3h)

Ti 19.12.2023 klo 15.00-17.00

Ti 30.1.2024 klo 15.00-17.00

Ti 19.3.2024 klo 15.00-17.00

Ti 7.5.2024 klo 15.00-17.00

Ti 6.8.2024 klo 15.00-17.00

Ti 17.9.2024 klo 15.00-17.00

 

Paikka: Online, Zoom-yhteydellä. Tarvitset tietokoneen/ älypuhelimen, kameran, mikrofonin ja sähköpostin linkkiä varten.

 

Kohderyhmä: Kaikki luontoyhteyden syventämisestä kiinnostuneet.

 

Ajankohta ja kesto: 31.10.2023-17.9.2024

 

Laajuus (opintopisteet tms.): 1 op

 

Linkki koulutusta koskeville sivuille: https://www.terra-imaginatio.fi/elamankierto-kurssi/

 

Koulutuksen hakuaika ja valintamenettely: Kurssi toteutuu jos ilmoittautuneita on 6. Kurssin maksimiosallistujamäärä on 12. Ilmoittautumisen voi perua kuluitta 1.9.2023 saakka, sen jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50% kurssin hinnasta.

 

Kurssin ohjaajana toimii Nina Pyykkönen, erikoispsykologi PsL, yksilö- ja ryhmäpsykoterapeutti (Valvira, KELA), ekoterapeutti (Tariki Trust), jungilainen coach, työnohjaaja STOry, joogaopettaja ja Qigong-ohjaaja.

 

Ilmoittaudu sähköisellä lomakkeella täällä: https://www.terra-imaginatio.fi/elamankierto-kurssi/ Koulutuksen hinta: 390 e (+ alv 24%)

 

Verkkokoulutus: Kyllä

 

Koulutusmuoto: Täydennyskoulutus

Maakunta
Valtakunnallinen

Palvelumuodot
Muu asiantuntemusala

Koulutusmuoto
Täydennyskoulutus

Luontolähtöisyyden asiantuntemusala
Luontoympäristön käyttö

Koulutuksen hinta
e

yhteistyössä mukana: