Elämänkierto - matka omaan luontoon

Etusivu » Osaaminen » Koulutukset

Koulutuksen nimi
Elämänkierto - matka omaan luontoon

Esittely

 
Kaipaatko syvempää yhteyttä luontoon ja itseesi sen osana? Kiinnostaako luontoperustainen henkinen maailmankuva? Elämänkierto -kurssi on kokemuksellinen ja yhteisöllinen kahdeksan vuodenajan ja luonnonjuhlan elävä kalenteri, jossa tutkimme syväulottuvuudella omaa luontoamme luonnonkierron osana.

 

Esivanhempamme käyttivät ajattomana karttanaan vuodenaikojen vaihtumista, ilmansuuntien ja elementtien ominaisuuksia, kuun kiertoa, lintujen lentoa ja eläinten liikkeitä, kasvien ja puiden kasvuvaiheita ja ihmiseläimen kehon syklejä. Luonnon kierrosta inspiroituva Elämänkierto-kurssi opastaa kokemaan uudenlaista yhteyttä vuodenaikoihin ja niiden vaihtumiseen. Kurssilla tutustumme jokaiseen kahdeksaan vuodenaikaan ja niiden tarjoamaan opastukseen ja viisauteen, ja näin samanaikaisesti hoidamme sekä omaa että Maan hyvinvointia. Kahdeksan vuodenkierron juhlaa tuovat meidät pyhän luontoyhteytemme äärelle, antamaan suuntaa elämässämme, tunnistamaan ja kutsumaan takaisin itseemme varjopuoltamme, luomaan seremonioita, lisäämään psykofyysistä hyvinvointiamme, kiittämään, syventämään henkisyyttämme, vahvistamaan yhteyksiä ja tunnistamaan itsemme erottamattomana kaikesta elämästä. Kun elämme yhteydessä luonnon kiertoon, tulemme kehoomme ja kasvatamme juuret Maahan. Liitymme syklisinä olentoina Elämänkiertoon.

 

Elämänkierto koostuu kahdeksasta vuodenajasta / juhlapyhästä, neljästä ilmansuunnasta ja elementistä sekä erilaisiin luonnontapahtumiin liittyvistä erityispiirteistä. Vuosi alkaa Uudesta Vuodesta, Kekristä, joka sijoittuu meillä myöhäissyksyyn. Muut vuoden kierron pyhät ovat Keskitalvi (talvipäivänseisaus), Kevättalvi, Kevät (kevätpäiväntasaus), Kevätkesä, Keskikesä, Myöhäiskesä ja Syksy (syyspäivän tasaus).

 

Työskentelemme osallistuijien toiveet huomioiden erilaisin syvyyspsykologisin ja ekoterapeuttisin menetelmin. Osallistujilta edellytetään avoimuutta ja kiinnostusta ei-rationaalisiin ulottuvuuksiin. Panostamme ryhmässä turvallisuuden kokemukseen, ja kaikkia osallistujia sitoo sopimus ryhmän luottamuksellisuudesta. On tärkeää, että jokainen osallistuja on rauhallisessa tilassa tapaamisen ajan ja videoyhteys pidetään auki.

 

Paikka: Online, Zoom-yhteydellä. Tarvitset tietokoneen/ älypuhelimen, kameran, mikrofonin ja sähköpostin linkkiä varten.


Ajankohta ja kesto: 29.10.2024-16.9.2024

 

Kurssin ajankohdat noudattavat vuodenaikojen vaihtumisen kohtia: ti 29.10.2024 klo 16.00-19.00 (HUOM! Ensimmäinen kerta on poikkeuksellisesti pidempi, 3h); ti 17.12.2024 klo 16-18; ti 28.1.2025 klo 16-18; ti 18.3.2025 klo 16-18; ti 29.4.2025 klo 16-18; ti 17.6.2025 klo 16-18; ti 5.8.2025 klo 16-18; ti 16.9.2024 klo 16-18.

 

Koulutuksen hakuaika ja valintamenettely: Kurssi toteutuu jos ilmoittautuneita on 6. Kurssin maksimiosallistujamäärä on 12. Ilmoittautumisen voi perua kuluitta 1.9.2024 saakka, sen jälkeen tapahtuneista peruutuksista peritään 50% kurssin hinnasta.

 

Kurssin ohjaajana toimii Nina Pyykkönen, erikoispsykologi PsL, yksilö- ja ryhmäpsykoterapeutti (Valvira, KELA), ekoterapeutti (Tariki Trust), jungilainen coach ACC (ICF), työnohjaaja, joogaopettaja ja Qigong-ohjaaja.

 
Kohderyhmä: Kaikki luontoyhteyden syventämisestä kiinnostuneet.

 
Laajuus: 1,5 op
 
Lisätietoja ja ilmoittautuminen: Ilmoittaudu sähköisellä lomakkeella: https://www.terra-imaginatio.fi/elamankierto-kurssi/
 
Koulutuksen hinta: 390 e (+ alv 24%)
 
Toteutusmuoto: verkkokoulutus

 

Maakunta
Varsinais-SuomiValtakunnallinen

Palvelumuodot
VoimapalvelutMuu asiantuntemusala

Koulutusmuoto
Täydennyskoulutus

Luontolähtöisyyden asiantuntemusala
Luontoympäristön käyttö

Koulutuksen hinta
390e

yhteistyössä mukana: