LUMOT-käsikirja

Etusivu » Aineistot » Julkaisut » Materiaalit » LUMOT-käsikirja

Aineiston nimi: LUMOT-käsikirja

Toimittajat

Laura Jokela, Lapin AMK, Leena Seppälä, Lapin AMK, Kalle Santala, Lapin AMK & Marja Uusitalo, Luonnonvarakeskus

 

Sisältö

LUMOT-käsikirjan tarkoituksena on auttaa vaihe vaiheelta monikulttuurisen luontotoiminnan järjestämisessä ryhmämuotoisena: Monikulttuurisen luontotoiminnan malleissa on otettu huomioon ympärivuotisuus sekä erilaiset ympäristöt ja ryhmät. Käsikirja nojaa vahvasti Green Care -toiminnan periaatteisiin, joista voit lukea lisää Mistä on kyse? -osiosta.

 

Käsikirjaan kootut ohjeet ja mallit erilaisista toteuttamistavoista perustuvat tutkittuun tietoon ja hyviksi osoittautuneisiin käytäntöihin, joita on kehitetty Euroopan sosiaalirahaston rahoittamassa Kulttuurit yhteisellä polulla – luonto ja osallisuus hyvinvoinnin vahvistajina (KUPO) -hankkeessa (2020 -2022). Kehittämistyön taustalla on lisäksi Polut - Pohjoinen luonto maahanmuuttajien kotoutumisessa (2017-2019) -hankkeessa tehty työ (linkki).

 

Käsikirja on tuotettu Lapin ammattikorkeakoulun, Luonnonvarakeskuksen, Meriva-säätiön, Tervolan kunnan, Pohjantähtiopiston ja MoniNet:n (Rovalan Setlementti ry) toimesta yhteistyössä muotoilutoimisto Arctic Factory:n kanssa osana KUPO-hankkeen palvelumuotoilutyötä.

 

Lumoavia hetkiä käsikirjamme parissa! Huomioithan, että käsikirjan kaupallinen hyödyntäminen on kiellettyä.

 

https://issuu.com/lapinamk/docs/d_7_2022_lumot-kasikirja

 

LINKKI netissä olevaan aineistoon

https://www.lapinamk.fi/fi/Yrityksille-ja-yhteisoille/Julkaisut/Lapin-AMKin-julkaisut?itemid=2701&showlocation=21c3d5cb-eefe-46fd-9dad-0fd37e7deced

Materiaalityyppi
Opas

Julkaisuajankohta
2022 vuosi

Palvelumuodot

Luontolähtöisyyden asiantuntemusala
Luontoympäristön ja –materiaalien käyttö

Julkaisupaikka
Lapin ammattikorkeakoulu

yhteistyössä mukana: