Metsävoimaa järjestötoimintaan -hankkeen kohderyhmänä ovat Seinäjoki-Ilmajoki-Jalasjärvi alueen yleishyödyllistä toimintaa tuottavat järjestötoimijat (erityisesti sote-kentällä toimivat yhdistykset).  Hankkeen tavoitteena on tukea ja innostaa hankkeen kohderyhmää hyödyntämään tavoitteellisemmin lähialueen metsien hyvinvointivaikutuksia omassa yleishyödyllisessä toiminnassaan. Hanketapahtumiin voi ilmoittautua tästä.

 

Lisätietoja ja hankkeen yhteyshenkilö

Green Care Finland ry

Metsävoimaa järjestötoimintaan -hanke

Maarit Aho, puh. 050 536 1199, maarit.aho@gcfinland.fiHankkeen rahoitus ja toteutus


Hankkeen tapahtumat


Ensimmäinen Metsävoimaa järjestötoimintaan hybriditilaisuus on 10.8.2021 Seinäjoella. Tilaisuus striimatan ja kuvataan osin myös hankekumppaneille Walesiin. Lisäksi tilaisuudesta kerätään video ja kuvamateriaalia hankeviestintään.

 

Kutsu

Aika: 10.8.2021 klo 13-15.30, sis. kahvit tilaisuuden lopussa
Paikka: Metsä. Kokoontumispaikka: Alaseinäjoenkatu, 60220 Seinäjoki (Huhtala), hiekkaparkkipaikka pururadan vieressä, kartta alla

 

Tervetuloa elokuiseen metsähetkeen kokemaan luontoyhteyden ja läsnäolon taikaa!
Pääset tutkimaan, miten luontoympäristön aistiminen ja havainnointi vaikuttaa kokemukseesi läsnäolosta. Tunnustellen lempeästi juurtumista ja maan kannattelun kokemusta − mitä juurtumisen tuki herättelee? Omia tuntemuksia kuunnellen voit lähteä tutkimusmatkalle kohti
lempeän läsnäolevaa liikettä − miten läsnäolo luonnossa sinua liikuttaa?

 

Lempeän läsnäolevan liikkeen jälkeen jatketaan meditatiivista kokemusta omassa hiljaisuudessa tehtävän luontoyhteysharjoituksen parissa. Luontoyhteyskokemuksien hyvinvointivaikutuksia ovat mm. rauhoittuminen, läsnäolon ja yhteisöllisyyden tuntemus, vastustuskyvyn ja itsetuntemuksen kohoaminen.

 

Metsähetki päättyy loppupiiriin ja kahvitukseen, jossa halutessaan voi jakaa kokemuksiaan muiden kanssa.

 

Ilmoittautuminen 6.8.2021 mennessä: https://www.gcfinland.fi/kehittaminen/hankkeiden-omat-sivut/metsavoimaa-jarjestotoimintaan/lomake/. Ilmoitathan samalla mahdolliset erityisruokavaliot kahvitarjoilua varten. Samalla lomakkeella voi ilmoittaa useamman osallistujan/järjestö. Tapahtuma ei ole esteetön.


Otathan mukaasi istuinalustan, säänmukaiset vaatteet ja kengät sekä vesipullon. Hankeväellä on myös mukana muutama ylimääräinen istuinalusta.

 

Ohjaaja
Metsänhetken ohjastaa luontoyhteysohjaaja ja embodied-joogaopettaja Taina Kaura. Tainan yritys, Luontoinen, on luonnollisen ja luovan hyvinvointialan toimija Seinäjoelta. Luontoinen tarjoaa lämminhenkisiä ja yksilön omia kokemuksia tukevia, luonto- ja maayhteyteen pohjautuvia palveluja. Tarkempaa tietoa Luontoisen toiminnasta löydät verkkosivuilta www.luontoinen.fi

 

Kokoontumispaikka hiekkaparkkipaikalla

 

Tilaisuuden tarjoaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston rahoittama (EteläPohjanmaan ELY-keskus, Seinäjoen Seudun Kehittämisyhdistys LIIVERI ry) Metsävoimaa järjestötoimintaan -hanke.


 

yhteistyössä mukana: