Karvinkartanon pienryhmäkoti Oy

Etusivu   Palveluntuottajat » Palvelut » Karvinkartanon pienryhmäkoti Oy

Karvinkartanon toiminta-ajatuksena on antaa kehitysvammaisille ihmisille turvallinen, kodinomainen yksilöllisyyttä kunnioittava ja erilaisuudet hyväksyvä koti. Toimintaa ohjaavat yksilökeskeisyyden, asiakaslähtöisyyden ja jatkuvan kehittämisen arvot.

 

Tutkimuksissa on todettu, että jo pelkkä eläimen läsnäolo voi saada aikaan ihmisessä positiivisia ja parantavia vaikutuksia. Eläinten myönteiset vaikutukset ihmisten hyvinvoinnille perustuvat pitkälti niiden rauhoittaviin kykyihin. Eläimen kosketus ja läheisyys tuovat lohtua ja tukea. Vuorovaikutus tapahtuu ruumiinkielellä, joka saattaa usein olla sanallista vuorovaikutusta aidompaa ja todellisempaa. Keskeinen ero ihmisen ja eläimen välillä on myös siinä, että eläin ei arvioi ja luokittele ihmisiä heidän sosiaalisen aseman ja siihen liittyvien ulkoisten ominaisuuksien perusteella. Eläin suhtautuu kaikkiin kohtaamiinsa ihmisiin tasavertaisesti. Eläinavusteinen toiminta parantaa ihmisten hyvinvointia, antaa virikkeitä ja nostaa elämänlaatua.

 

Puutarhatoiminnalla saavutetaan monia samoja vaikutuksia kuin muissa luonnonympäristöissä. Stressi vähenee, keskittymiskyky elpyy ja positiiviset emootiot lisääntyvät. Vanhojen positiivisten muistojen elpyminen ja laitosolosuhteissa tervetullut normaaliuden tunne liittyy usein kasvien kanssa puuhaamiseen. Hoivalaitoksissa ja tuetun asumisen yksiköissä voidaan hyödyntää luonnon tarjoamia mahdollisuuksia asiakkaiden elämänlaadun parantamiseen ja omatoimisuuden tukemiseen.

Karvinkartanon pienryhmäkoti Oy

Yhteyshenkilö

Riitta Virtanen

 

Osoite

Karvinmäentie 9, 23800 Laitila

 

Puhelin

0400 780 300

Sähköposti

riitta.virtanen@uusikaupunki.fi

 

Kotisivu

http://www.karvinkartano.fi

 

Y-tunnus

1564713-0
Palveluntuottaja tiedot:

Sijaintimaakunta

Varsinais-Suomi

Kohderyhmät

Luontolähtöisyyden asiantuntemusala

Palvelumuodot

yhteistyössä mukana: