Kokonaisvaltaisen esteettömän luontomatkailun askelmerkit Kainuussa

Etusivu » Kehittäminen » Hanke-esittelyt » Hankkeet » Kokonaisvaltaisen esteettömän luontomatkailun askelmerkit Kainuussa

Hankkeen nimi
Kokonaisvaltaisen esteettömän luontomatkailun askelmerkit Kainuussa

 

Kesto: 01.06.2021 - 31.08.2023

 

Organisaatio: Kajaanin Ammattikorkeakoulu Oy

 

Projektipäällikkö: Heikkinen Arto

 

Puhelin: 044 7101 519

 

Sähköposti: arto.heikkinen@kamk.fi

 

Kumppanit: Suomen Paralympiakomitea ry, Sotkamon kunta, Suomussalmen kunta

 

Lisätietoja: Uusi luontoliikuntahanke edistää esteetöntä luontomatkailua Kainuussa ja verkossa

 

Esteettömyys hyödyttää kaikkia, niin kuntalaisia kuin matkailijoita. Suomen luonto ja kiinnostus luonnossa liikkumiseen ympäri vuoden oli jo ennen koronapandemian tuomaa lisäpiikkiä kovassa kasvussa. Kysyntä näyttäytyy esimerkiksi voimakkaasti kasvavina kansallispuistojen käyntimäärinä, mutta myös matkailukeskusten lähireittien ja luontopalveluiden sekä tuotteiden runsaampana käyttönä.

 

Kotimaiseen sekä erityisesti kainuulaiseen luontomatkailuun liittyy paljon hyödyntämätöntä kasvupotentiaalia niin kansainvälisesti kuin kotimaankin osalta. Esteettömyys luo yhdenvertaisuutta ja on tärkeä osa kestävää kehitystä. Luonnossa liikkumisen mahdollisuudet kuuluvat kaikille. Hankkeen päätavoitteena on kokonaisvaltaisesti esteettömien luontomatkailukohteiden kehittäminen (talvi- ja vesistöpilottikohteina Vuokatti ja Hossa) sekä sitä kautta asiakasmäärän kasvattaminen sekä viipymän pidentäminen Kainuussa.

 

Tavoitteena on myös esteettömän luontomatkailun asiakasymmärryksen ja olosuhteiden kehittäminen sekä esteettömyysosaamisen kasvattaminen matkailuyrityksissä, mutta myös Kainuun matkailukeskuksissa, matkailun alueorganisaatioissa ja kuntatasolla. Alueen esteettömät luontomatkailureitit, -palvelutuotteet ja -paketit sekä asiakasymmärrys jakelukanavineen avaa mahdollisuuden runsaamman asiakasryhmän houkutteluun ja luovat liiketoimintaedellytyksiä Kainuun luontomatkailun sekä koko matkailuyritystoiminnan kehittymiselle.  Hankkeen aikana luodaan uudenlaista yhteistyötä ja kontakteja maakunnallisesti ja valtakunnallisesti.

Hankkeen toteutusalue/-alueet
Alueellinen
Kainuu

Rahoittaja(t) ja rahoitusohjelma
Ministeriö

Hankkeen sisältö
Kehittäminen

Hankkeen alkamisvuosi
2021

Hankkeen päättymisvuosi
2023

yhteistyössä mukana: