Metsämieli® -vetäjäkoulutus

Etusivu » Osaaminen » Koulutukset

Koulutuksen nimi
Metsämieli® -vetäjäkoulutus

Koulutuksen järjestäjä

Mielen liekki

Elina Lilja

mielenliekki@gmail.com

040 503 3154

Esittely

Metsämieli kutsuu polulle kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia, ihmisyyttä ja itsensä tuntemista. Metsämieli-menetelmä perustuu luonnon tutkittuihin hyvinvointi- ja terveysvaikutuksiin, joita tehostetaan erilaisin luonnon inspiroimin harjoittein. Metsämielen taustateorioista löytyy myös mm. mindfulnessia, käyttäytymistieteitä sekä positiivista psykologiaa.

 

Metsämieli-harjoittelu koostuu läsnäoloa ja palautumista lisäävistä harjoitteista sekä voimavaroja ja mielentaitoja vahvistavista harjoitteista. Säännöllinen Metsämieli-harjoittelu mm. kasvattaa voimavaroja ja joustavuutta, edistäen tietoisuutta ja tyytyväisyyttä omassa arjessamme.

 

Suomessa 2000-luvulta alkaen kehitettyä konseptia voi hyödyntää arjen hyvinvointitapoina ulkoillessa metsässä, puistoissa, omassa pihapiirissä tai jopa sisätiloissa. Metsämieli sopii käytettäväksi yksin, kaksin tai isommalla porukalla vaikkapa perheen tai työkavereiden kanssa. Metsämieli-menetelmää käytetään nykyisin laajasti myös mm. varhaiskasvatuksessa, sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa, osana järjestöjen toimintaa sekä erilaisina matkailu- ja ohjelmapalveluina.

 

Koulutuksessa keskitymme Metsämieli-harjoitteiden taustoittamiseen, ohjaamisen harjoitteluun sekä kunkin omiin vahvuuksiin perustuvan tuoteaihion suunnitteluun. Metsämieli-menetelmään tutustuminen oman hyvinvointisi näkökulmasta on suositeltavaa aloittaa erillisellä Metsämieli-peruskurssilla.

 

Osallistujat saavat omaan käyttöönsä Metsämieli-harjoitekokoelman sekä dropbox-aineistokansion. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet saavat todistuksen sekä pätevyyden ohjata siemen- ja taimitason Metsämieli-harjoitteita. Koulutus antaa myös valmiuksia Metsämieli-ohjaajakoulutukseen hakeutumiseen. Metsämieli-vetäjä saa halutessaan yhteystietonsa näkyville metsamieli.fi -sivuston ohjaajalistalle.

 

Kohderyhmä

Metsämieli-vetäjäkoulutus on tarkoitettu mm. ohjelma-, ja tapahtumapalvelujen tuottajille, hyvinvointivalmentajille, opettajille ja ohjaajille, eräoppaille ja muille ammattiryhmille, jotka haluavat hyödyntää Metsämieli-harjoituksia omassa työssään. Koulutuksen pääsyvaatimuksena on luonto- tai ohjelmapalveluiden vahva kokemus, soveltuva harrastustausta tai muun alan soveltuva koulutus.

 

Ajankohta ja kesto: 1-2 kertaa kuussa. Lisätietoja linkistä.

https://www.metsamieli.fi/Metsaemieli-koulutukset/Metsaemieli-vetaejaekoulutukset/

 

Ilmoittautumisaika päättyy 2 viikkoa ennen koulutusta, ellei ryhmä tule täyteen sitä ennen.

 

Laajuus

1 op

 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen

https://www.mielenliekki.fi/lomake.html?id=45728

 

Koulutuksen valintamenettely

Koulutukseen pääset mukaan pääsyvaatimusten täyttyessä. 

Maakunta
KainuuKanta-HämeUusimaa

Palvelumuodot
Muu asiantuntemusala

Koulutusmuoto
Lyhytkurssi

Luontolähtöisyyden asiantuntemusala
Luontoympäristön käyttö

Koulutuksen hinta
e

yhteistyössä mukana: