Jäsenesittelyitä

Etusivu » Yhdistys » Jäsenesittelyitä

Aloitimme juttusarjan jäsenyrityksistämme. Kiinnostuitko oman toimintasi esittelystä uutisvirrassamme? Ota yhteyttä: viestinta@gcfinland.fi / 050 551 7899. Alta löydät jo koottuja esittelyitä.


 

Green Care -toiminnan kehittäminen vaatii aika ajoin lintuperspektiivistä analysointia – jäsenesittelyssä Aisti ja Tunne Oy 

Kuva Aisti ja Tunne OyAisti ja Tunne Oy:n osakkaita ovat Teija Viljanmaa, Kaisu Halme ja Arto Petjala. Reilut kolme vuotta toiminnassa olleen yrityksen toimijoilta löytyy mm. ammatillisen opettajan, yhteisöpedagogin, eläinten kouluttajan (2hlö), tanssinopettajan, urheiluhierojan, yritysjohtamisen koulutuksia.

Teija kertoo, että jo perustamisvaiheessa oli selkeänä ajatuksena, että yritys tulee päätuotteen lemmikkihoitolan rinnalla tarjoamaan myös Green Care -palveluja. Osakkaat olivat kukin omalla tahollaan tehneet/opiskelleet Green Care -toimintaan perustuvia koira- ja luontoavusteisia menetelmiä.

Green Care -palveluja tuotteistettiin heti toiminnan ensimmäisen syksyn aikana ja niitä on kehitetty yhä edelleen. Viimeisimmät tuotteet on suunnattu enemmän yrittäjille/työntekijöille, jotka toimivat tai haluavat toimia Green Care -työssä eläinten kanssa
, Teija kertoo, eläimet ja luonto ovat niin luonnollisia ja vaikuttavia keinoja päästä kohti tavoitetta. Usein kuuleekin asiakkaan lähettävältä taholta, että aikaisemmilla menetelmillä ei ole päästy lähellekään vastaavaan tulokseen.

Yrityksen Green Care -palvelut, käytetyt menetelmät ja asiakasryhmät
Meidän koira-avusteisissa tuotteissa on mm. koira-avusteista toimintaa, koira-avusteista pedagogiikkaa sekä sosiaalipedagogista koiratoimintaa. Osaan palveluista olemme myös yhdistäneet luontolähtöisen toiminnan. Meistä osakkaista osa on toiminut aikaisemmassa työhistoriassaan tiiviisti luonnon parissa, kuvailee Teija yrityksen Green Care -palveluja.

 

Kuva Aisti ja Tunne OyAisti ja Tunne Oy:n asiakkaita ovat lapset, nuoret ja aikuiset yksilö- tai ryhmäohjauksessa. Yrityksen yksi tavoitteista on saada jakaa koira-avusteisesta toiminnasta osaamista.

 

Mielellämme koulutamme ja autamme alalle tulevia tai alalla jo olevia esim. eläinten kouluttamisessa työtehtäviin tai sopivien eläinten valitsemisessa, Teija vinkkaa.

Yrityksen koira-avusteisen toiminnan tavoitteita ovat mm. yksittäisen lapsen lukemisen ja keskittymisen tukeminen. Lapsiryhmälle tavoitteita voivat olla sosiaalisten taitojen, oman vuoron odottamisen, keskittymisharjoitteiden, onnistumisen elämysten ja liikunnan ilon edistäminen. Nuorelle ja/tai nuorten ryhmälle opiskeluun liittyviä tavoitteita ovat esim. matematiikan oppiminen koiran avulla sekä vuorovaikutustaitojen ja liikkumisen motivoiminen koiran avulla tai ryhmäytymisharjoitteet. Päihde- ja sosiaalikuntoutujille toiminta voi sisältää mm. ohjattua ryhmä- ja yksilötoimintaa sekä erilaisia työkyvyn ja työhyvinvoinnin ylläpitoon liittyviä päiviä.

Olen huomannut, että koiran läsnäolo rauhoittaa, auttaa keskittymään ja motivoi yrittämään sekä liikkumaan. Koira helpottaa myös vuorovaikutustilanteissa sekä uusien asioiden ja ihmisten kohtaamisessa, kertoo Teija.

Esimerkiksi sosiaalikuntoutus koira-avusteisesti toimii
Teija kertoo esimerkin sosiaalikuntoutujan kanssa, saimme hänelle aika nopeasti koira-avusteisella toiminnalla päivärytmin aikaan. Aamulla noustiin ylös, puettiin päivävaatteet päälle, syötiin aamupala ja lähdettiin liikkeelle. Tartuttiin asioihin, jotka kyseiselle päivälle on suunniteltu. Toiminnan ohessa asiakas alkoi toteuttamaan myös vapaaehtoista liikuntaa, rupesi tekemään itselleen ruokaa ja alkoi käymään itsenäisesti kaupoissa, kirjastossa ja elokuvissa. Ennen toiminnan alkua hänen vuorokausissa ei ollut mitään rytmiikkaa. Hän pelasi ja katsoi elokuvia ympäri vuorokauden. Söi eineksiä, kävi vain lähikaupassa, ei harrastanut liikuntaa ja vältteli paikkoja, joissa on paljon ihmisiä. Mielestäni tämä kokonaisuus oli erittäin hyvä onnistuminen, Teija kuvailee onnistunutta palveluprosessia.

Alalla on haasteensa, mutta lopulta työ palkitsee

Kuva Aisti ja Tunne OyYleisenä vinkkinä alalle suuntaaville toimijoille Teija nostaa yritystoiminnan haasteen, tällä alalla oman asiakaskunnan löytyminen voi olla yksi haaste. Maakuntien välillä on valtavan suuria eroja, kuinka Green Care -toiminta on otettu käyttöön ja osaksi palveluja. Toiminta on kuitenkin todella palkitsevaa, joten sen vuoksi kannattaa tehdä töitä tämän asian eteen.

Lopuksi Teija haluaa nostaa eläinavusteisuuden hyvinvointinäkökulmat, myös eläimen näkökulmasta, eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen on todella tärkeää. Eläinten kustannuksella toimintaa ei saa toteuttaa. Omiin eläimiin moni sokaistuu, joten toiminnan katsominen lintuperspektiivistä on todella
tärkeää. Tsemppiä kaikille!


 

 


Aloitimme juttusarjan jäsenyrityksistämme. Kiinnostuitko oman toimintasi esittelystä uutisvirrassamme, ota yhteyttä Maaritiin: maarit.aho@gcfinland.fi tai 050-5361199.


Takaisin uutisiin


Takaisin uutisiin

yhteistyössä mukana: