Green Care työtoimintakokeilu Hyvinvoiva Hevonen -tilalla 10.2.–26.3.2020

Etusivu » Aineistot » Julkaisut » Materiaalit » Green Care työtoimintakokeilu Hyvinvoiva Hevonen -tilalla 10.2.–26.3.2020

Aineiston nimi: Green Care työtoimintakokeilu Hyvinvoiva Hevonen -tilalla 10.2.–26.3.2020

Eläinavusteinen Green Care -työtoimintakokeilu paransi mielenterveyskuntoutujien hyvinvointia

 

Sairaanhoitopiiri Kymsoten ja Tmi Sanna Puontin yhteistyössä tuottaman Green Care -työtoimintakokeilun tavoitteena oli kehittää ja työstää sopiva täysin uusi yhteistyömalli Kymsoten ja yrittäjän kanssa siten, että Tmi Sanna Puontin eläinavusteiset palvelut soveltuvat sairaanhoitopiirin kuntoutusta tarvitsevien asiakkaiden tarpeisiin. Kymsote osoitti työtoimintakokeiluun kolme mielenterveys- ja päihdepalveluiden asiakkaana olevaa osatyökykyistä nuorta naista, joilla oli kiinnostusta hevosten kanssa toimimiseen.

 

Työtoimintakokeilun tavoitteita olivat asiakkaiden mielialan koheneminen, fyysisen kunnon paraneminen, päivärytmin kohentaminen/ylläpitäminen, voimavarojen ja omien vahvuuksien kokemisen vahvistaminen, osallisuuden kokemus ja sen vahvistaminen sekä läsnä olemisen taito (hyperaktiivisuuden laantuminen). Kokeilun tulokset olivat hyviä.

 

Anu Hämäläisen ja Sanna Puontin tuottamassa raportissa kuvataan itse kokeilun rakennetta ja tuloksia. Lisäksi Sanna Puonti avaa työtoimintakokeilusta saatuja kokemuksia palvelua tuottavan yrittäjän näkökulmasta.

 

Raportti: Hämäläinen, Anu & Puonti, Sanna. 2020. Green Care työtoimintakokeilu Hyvinvoiva Hevonen -tilalla 10.2. – 26.3.2020.

Materiaalityyppi
Raportit

Julkaisuajankohta
2020 vuosi

Palvelumuodot
Kuntouttava työtoiminta,

Luontolähtöisyyden asiantuntemusala
Eläinavusteisuus Maatilan käyttö

Julkaisupaikka

yhteistyössä mukana: