Nuorisokeskus Piispala

Etusivu   Palveluntuottajat » Palvelut » Nuorisokeskus Piispala

<b>Kuva Nuorisokeskus Piispala 5</b>
<b>Kuva Nuorisokeskus Piispala 2</b>
<b>Kuva Nuorisokeskus Piispala 1</b>
<b>Kuva Nuorisokeskus Piispala 3</b>
<b>Kuva Nuorisokeskus Piispala 4</b>

Nuorisokeskus Piispala on suosittu luonto-, liikunta- ja nuorisomatkailukohde luonnon keskellä Keski-Suomessa Kivijärven rannalla. Piispalan erinomaiset liikunta- ja harrastetilat, luonnonläheinen sijainti ja asiakasystävälliset hinnat luovat erinomaiset puitteet leirikouluille, leireille, koulutuspäiville ja hyvinvointilomille. Piispalassa on tehty luontolähtöistä nuoriso ja hyvinvointi työtä yli 30 vuotta.

Pieneläinkoti Pihka on Nuorisokeskus Piispalan Green Care -toiminnan ydin. Pieneläinkoti avattiin käyttöön loppukesällä 2016, josta lähtien se on ollut monenlaisten ryhmien käytössä. Toimintaan kuuluu eläintenhoitoa kuten navettatöitä, eläinten ruokkimista ja ulkoiluttamista, mutta myös hauskaa toimintaa eläinten kanssa esimerkiksi vuohiagilityn parissa.  Osana toimintaa on myös rauhoittuminen eläimen seurassa esimerkiksi metsäkävelyllä ponin ja aasin kanssa, tai chinchillojen puuhien seuraamista karsinassa istuen. Pihkan pihapiiriin on perustettu myös puutarha, jossa toteutetaan sosiaalista puutarhatoimintaa kuntouttavalla otteella.

Kaiken toiminnan pohjana on, että eläimemme voivat hyvin ja että ryhmien jäsenet saavat kokonaisvaltaisia kokemuksia oman hyvinvointinsa tukemiseen. Ohjelmien suunnittelussa otamme huomioon ryhmän tavoitteet ja tarpeet. Toiminnalla haluamme antaa kokemuksia toisesta elollisesta huolehtimisesta ja vastuunkannosta, mutta myös tunnetaitoja omien ja toisten tunteiden käsittelyyn.

Piispalan ja Pihkan asiakkaina on monenlaisia ryhmiä kuten tyhy- ja kokousryhmiä, urhelujoukkueita, leirikouluja, perhelomia, päiväkotiryhmiä sekä ikääntyneitä ja erityisryhmiä. Isona osana ovat myös erilaiset nuorisoryhmät ja sosiaalisen nuorisotyön ryhmät ja hankkeet. Luontolähtöinen toiminta on pääsääntöisesti aina osa ryhmien ohjelmia.

 

Nuorisokeskus Piispalalle on myönnetty LuontoHoiva-laatumerkki palvelulle: Piispalan Green Care NUOTTA-valmennus sekä LuontoVoima-laatumerkki palvelulle: Nuorisokeskus Piispalan Green Care voima -ohjelmat.

Nuorisokeskus Piispala

Yhteyshenkilö

Hanna Liimatainen

 

Osoite

Kurssitie 40,
43300 Kannonkoski

 

Puhelin

020 769 4300

Sähköposti

hanna.liimatainen@piispala.fi

piispala@piispala.fi

 

Kotisivu

http://www.piispala.fi/fi/etusivu/

 

Y-tunnus

0175798-8




Palveluntuottaja tiedot:

Sijaintimaakunta

Keski-Suomi

Kohderyhmät

Lapset Nuoret Työikäiset Vanhukset Erityisryhmät Muut

Luontolähtöisyyden asiantuntemusala

Eläinavusteisuus Puutarhan käyttö Luontoympäristön ja –materiaalien käyttö

Palvelumuodot

Ennalta ehkäisy tai varhainen puuttuminen Kasvatus, koulutus tai valmennusMuu asiantuntemusala Perhetukitoiminta Erityisryhmien liikunta-, virkistys- tai virikepalvelut Työhyvinvointitoiminta tai työnohjaus Tavoitteellinen luontoliikunta Muut tavoitteelliset virkistys- tai hyvinvointipalvelut

yhteistyössä mukana: