BlueSata – Vesistöistä palveluliiketoimintaa Satakuntaan.

Etusivu » Kehittäminen » Hanke-esittelyt » Hankkeet » BlueSata – Vesistöistä palveluliiketoimintaa Satakuntaan.

Hankkeen nimi
BlueSata – Vesistöistä palveluliiketoimintaa Satakuntaan.

Vesistöt ovat suomalaisille yksi luontomme rakkaimmista elementeistä. Kansainvälisessä mittakaavassa suomalaiset vesistöt ovat puhtaita ja tarjoavat ainutlaatuista luonnonrauhaa. Vesistöjemme luonnonarvot ja niiden tarjoamat mahdollisuudet mm. hyvinvoinnin edistämisessä ovat kuitenkin vielä pitkälti hyödyntämättä.

Tulevana syksynä käynnistyy hanke ”BlueSata – Vesistöistä palveluliiketoimintaa Satakuntaan”, joka pureutuu tähän teemaan. Reilun vuoden aikana kartoitetaan ja jaetaan tietoa toimialan nykytilasta ja potentiaalista Satakunnassa sekä erityisesti innostetaan yrittäjiä vesistöihin kytkeytyvien palveluiden kehittämiseen. Hankkeessa tarkastellaan palveluliiketoiminnan sektoria laajalti mm. hyvinvoinnin ja terveyden, matkailun sekä vesien- ja luonnonhoidon näkökulmasta ja pyritään myös tuomaan eri toimialoja yhteen. Blue care -hyvinvointitoiminnan edistäminen on yksi keskeinen tavoite. Hanke on saanut rahoituksen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta ja sitä toteutetaan 1.9.2017 – 31.12.2018.

 

Lisätietoja: projektitutkija Minna Uusiniitty-Kivimäki, Satakunnan ammattikorkeakoulu, minna.uusiniitty-kivimaki(at)samk.fi, puh. 055 710 3552

Hankkeen tuloksia: https://www.samk.fi/uutiset/uusi-julkaisu-sininen-satakunta-hyvinvointia-elamyksia-ja-elinvoimaa/

 

Opinnäytetyö:

Putaja, Emma 2018. Merellisen matkailun kehittäminen Satakunnassa. SAMK Matkailun koulutusohjelma. 
 

Hankkeen toteutusalue/-alueet

Rahoittaja(t) ja rahoitusohjelma
Muu rahoittaja

Hankkeen sisältö

Hankkeen alkamisvuosi
2017

Hankkeen päättymisvuosi
2019

yhteistyössä mukana: