Lipponen Maija

Etusivu » Osaaminen » Asiantuntijat

Asiantuntijan nimi
Lipponen Maija

Organisaatio

Projektipäällikkö, tutkija, Luonnonvarakeskus 

Luontohyvinvointikeskus Tyynelä

 

Yhteystiedot

maija.lipponen(at)luke.fi

puh. +358295322024

 

Verkkosivut

http://luontohyvinvointi.fi/

 

Koulutus ja kokemus

 

DI ja matemaattisten aineiden opettaja, rekisteröity sosiaalipedagoginen hevostoimintaohjaaja, Green Care -korkeakouluopinnot 40 op.

GC-toiminnan ohjaaminen ja kehittäminen vuodesta 2011 lähtien Ristinkantajat ry:ssä ja Luontohyvinvointikeskus Tyynelässä. Useita GC-kehittämishankkeita sekä palveluiden kehittämistä.

Eläinavusteisuus: Sosiaalipedagoginen hevostoiminta. Kanat, lampaat, koirat, kissa ja niiden hoitaminen. Ennaltaehkäisevä toiminta, varhaiskasvatus, hyvinvoinnin ylläpito ja virkistyminen, kuntoutus, työhyvinvointi sekä lasten ja nuorten kasvun tukeminen.

Maatila-avusteisuus: Maatilaympäristön ja vuodenaikojen luoma toiminnallisuus ja sen käyttäminen ennaltaehkäisevässä ja kuntouttavassa työssä: hevosten, kanojen ja lampaiden hoito, metsäneläinten talviruokinta, heinänteko kesällä perinteisin menetelmin jne.

Luontoavusteisuus: luontoelementtien käyttö tavoitteellisesti. Luontosuhteen vahvistaminen. Luonnonmateriaalien käyttö. Luonnonantimet.

Maakunta
Kainuu

Palvelumuodot
sosiaalinen kuntoutus, ennalta ehkäisy, varhainen puuttuminen, kasvatus, erityisryhmien liikunta-, virkistys- tai viriketoiminta, työhyvinvointitoiminta, tavoitteellinen luontoliikunta, tavoitteellinen virkistys- tai hyvinvointitoiminta,

Koulutusala
kasvatusluonnontieteellinen

Luontolähtöisyyden asiantuntemusala
eläinavusteisuus, maatilan käyttö, luontoympäristön ja –materiaalien käyttö,

yhteistyössä mukana: