Lipponen Maija

Etusivu » Osaaminen » Asiantuntijat

Asiantuntijan nimi
Lipponen Maija

Organisaatio

Projektipäällikkö, tutkija, Luonnonvarakeskus 

Luontohyvinvointikeskus Tyynelä

 

Yhteystiedot

maija.lipponen(at)luke.fi

puh. 040 508 3270

 

Verkkosivut

www.luontohyvinvointi.fi

 

Koulutus ja kokemus

 

DI ja matemaattisten aineiden opettaja, rekisteröity sosiaalipedagoginen hevostoimintaohjaaja, Green Care -korkeakouluopinnot 40 op.

GC-toiminnan ohjaaminen ja kehittäminen vuodesta 2011 lähtien Ristinkantajat ry:ssä ja Luontohyvinvointikeskus Tyynelässä. Useita GC-kehittämishankkeita sekä palveluiden kehittämistä.

Eläinavusteisuus: Sosiaalipedagoginen hevostoiminta. Kanat, lampaat, koirat, kissa ja niiden hoitaminen. Ennaltaehkäisevä toiminta, varhaiskasvatus, hyvinvoinnin ylläpito ja virkistyminen, kuntoutus, työhyvinvointi sekä lasten ja nuorten kasvun tukeminen.

Maatila-avusteisuus: Maatilaympäristön ja vuodenaikojen luoma toiminnallisuus ja sen käyttäminen ennaltaehkäisevässä ja kuntouttavassa työssä: hevosten, kanojen ja lampaiden hoito, metsäneläinten talviruokinta, heinänteko kesällä perinteisin menetelmin jne.

Luontoavusteisuus: luontoelementtien käyttö tavoitteellisesti. Luontosuhteen vahvistaminen. Luonnonmateriaalien käyttö. Luonnonantimet.

Maakunta
Kainuu

Palvelumuodot
sosiaalinen kuntoutus, ennalta ehkäisy, varhainen puuttuminen, kasvatus, erityisryhmien liikunta-, virkistys- tai viriketoiminta, työhyvinvointitoiminta, tavoitteellinen luontoliikunta, tavoitteellinen virkistys- tai hyvinvointitoiminta,

Koulutusala
kasvatusluonnontieteellinen

Luontolähtöisyyden asiantuntemusala
eläinavusteisuus, maatilan käyttö, luontoympäristön ja –materiaalien käyttö,

yhteistyössä mukana: