Tmi Terapiatassut

Etusivu   Palveluntuottajat » Palvelut » Tmi Terapiatassut

Terapiatassut tarjoaa koira-avusteista yksilövalmennusta täysi-ikäisille asiakkailleen pääkaupunkiseudulla. Valmennus perustuu ratkaisukeskeiseen työtapaan, jonka keskiössä on asiakas, hänen omat tavoitteensa ja voimavaransa.

 

Terapiatassujen perustaja ja eläinavusteinen valmentaja on Saana Hakola. Saana on koulutukseltaan sosionomi (AMK + kohta YAMK) ja eläinavusteinen valmentaja (AAT). Saana opiskelee myös paraikaa neuropsykiatriseksi valmentajaksi. Terapiatassujen työparikoirana toimii tällä hetkellä 6-vuotias Hilma, joka on toiminut terapiakoirana helmikuusta 2019 alkaen. Hilma on berninpaimenkoiran ja saksanpaimenkoiran sekoitus ja luonteeltaan viisas, lempeä, seurallinen, ystävällinen ja leikkisä. 2019-2020 vuoden vaihteessa Terapiatassujen toinen koira Mauno aloittaa Saanan työparina.

 

Terapiatassujen koira-avusteinen valmennus on auttanut asiakkaitaan esimerkiksi jaksamaan paremmin arjessa, raitistumisen alkutaipaleella, ahdistuksen ja masennuksen hoidossa, asiakkaan omien tavoitteiden kartoittamisessa ja niiden saavuttamisessa, ehkäisemällä syrjäytymistä ja yksinäisyyttä, tukemalla työ- tai opintopolulla, jne.

 

Valmennus tapahtuu asiakkaan omassa kotona, mikä helpottaa valmennukseen osallistumista, kun esimerkiksi matkustamiseen ei tarvitse käyttää lainkaan aikaa tai voimavaroja.

 

Koira on erittäin tärkeä osapuoli valmennuksessa. Koiran läsnäolo tuo valmennukseen iloa ja huumoria luoden samalla rauhallisen ja turvallisen ilmapiirin. Koiran ansiosta valmennukseen tulee myös aivan erityinen fyysinen elementti, mitä normaalisti ihmissuhdetyössä ei useinkaan ole: koiraa voi silittää ja rapsutella, sitä voi halata ja se ottaa myös itse asiakkaaseen kontaktia. Koiran lämmin ja sydämellinen katse ja sen ehdoton hyväksyntä myös helpottavat tunteiden käsittelyä. Koiran ansiosta luottamuksellisen vuorovaikutuksen rakentuminen valmentajan ja asiakkaan välillä on vaivattomampaa.

 

Koiran mukanaolo valmennuksessa tuo asiakkaalle monenlaisia fyysisiä ja psyykkisiä terapeuttisia hyötyjä. Asiakkaiden verenpaineen on todettu laskevan jo ensimmäisen tapaamiskerran aikana, mielihyvähormonin määrän lisääntyvän ja stressihormonin määrän verenkierrossa vähenevän. Kipu ja vapina voivat vähentyä merkittävästi. Erilaiset ahdistus- ja pelkotilat ovat lieventyneet ja keskittymiskyky parantunut.

 

Terapiatassut löytyy sekä Facebookista, Instagramista että Twitteristä nimellä Terapiatassut.

Tmi Terapiatassut

Yhteyshenkilö

Saana Hakola

 

Osoite

PL 3, 02601 Espoo

 

Puhelin

040-3641287

Sähköposti

saana@terapiatassut.net

 

Kotisivu

www.terapiatassut.net

 

Y-tunnus

3007976-8
Palveluntuottaja tiedot:

Sijaintimaakunta

Uusimaa

Kohderyhmät

Työikäiset, Vanhukset, Erityisryhmät,

Luontolähtöisyyden asiantuntemusala

Eläinavusteisuus, Luontoympäristön ja –materiaalien käyttö,

Palvelumuodot

Sosiaalinen kuntoutus,

yhteistyössä mukana: