Luontolähtöisiä ratkaisuja soten kapeikkoihin

Etusivu » Green Care » Luontolähtöisiä ratkaisuja soten kapeikkoihin

 

Luontolähtöisiä ratkaisuja soten kapeikkoihin

Luontolähtöiset Green Care -menetelmät tarjoavat ratkaisuja hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen. Tämän päivän ja tulevaisuuden päättäjiä haastaa tarve vastata lasten, nuorten ja perheiden tuen tarpeisiin sekä mielenterveyden ongelmien yleistymiseen. Yhteiskunta voisi saavuttaa merkittäviä etuja ottamalla luontolähtöiset menetelmät käyttöön. Luonnon merkitystä ihmisen fyysiselle, psyykkiselle ja sosiaaliselle terveydelle, ja sitä kautta sairauksien ennaltaehkäisylle, tukevat useat kansalliset ja kansainväliset tutkimukset.

 

Luontolähtöisten menetelmien käyttöönottamisen tueksi toteutetaan viestintäkampanja, joka käsittää mm. keskustelutilaisuuden SuomiAreenassa tiistaina 27.6.2023 klo 11.00-11.45, blogikirjoitusten sarjan, tilaisuuksia hyvinvointialueille sekä aiheen esille nostamista sosiaalisessa mediassa.

 

Kampanjan toteuttavat Green Care Finland ry sekä Maaseutupolitiikan neuvoston TUUMA- ja HYMY-verkostot. Kampanjan taustalla on toimijoiden laatima aloite luontolähtöisten menetelmien valtakunnallisesta käyttöönottamisesta.

 

 

 

SuomiAreena

Green Care Finland ry sekä Maaseutupolitiikan neuvoston TUUMA- ja HYMY-verkostot järjestävät keskustelutilaisuuden tulevaisuuden sote-palveluista ja luontolähtöisten menetelmien tarjoamista ratkaisuista SuomiAreenassa tiistaina 27.6. klo 11.00-11.45.

Keskustelu on seurattavissa maksutta paikan päällä Porissa tai MTV Katsomossa suorana tai tallenteena.

 

Lisätietoa myöhemmin.

 

Blogit

Luontolähtöisten ratkaisujen käyttöönottoa on hyvinvointialueiden sote-palveluissa sekä kuntien hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyössä tärkeä edistää erityisesti 1) terveyden edistämisen, 2) voimavaralähtöisten terapian ja kuntoutuksen (mm. mielenterveys) sekä 3) lasten, nuorten ja perheiden tukipalveluissa. Julkaisemme näitä aiheita käsittelevien blogi-kirjoitusten sarjan.

 

 


Kampanjan tapahtumia

Tulossa hyvinvointialueille suunnattu webinaari sekä alueellisia tilaisuuksia. Lisätietoa myöhemmin.

Tilaisuuksien järjestämisen yhteistyöasioissa voit ottaa yhteyttä kampanjan järjestäjiin.

Lisätietoa

Kampanjasta antavat lisätietoa:

Juha Rutanen, juha.rutanen@helsinki.fi

Anja Yli-Viikari, anja.yli-viikari@luke.fi

 

Lisätietoa luonnon hyvinvointivaikutuksista ja luontolähtöisistä menetelmistä löydät tutustumalla sivuihimme www.gcfinland.fi

 

Seuraa some-kanavia:

 

 

 

yhteistyössä mukana: