Metsämieli-ohjaajakoulutus

Etusivu » Osaaminen » Koulutukset

Koulutuksen nimi
Metsämieli-ohjaajakoulutus

Koulutuksen järjestäjä

Mielen liekki

Elina Lilja

mielenliekki@gmail.com

Esittely

Metsämieli kutsuu polulle kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia, ihmisyyttä ja itsensä tuntemista. Metsämieli-menetelmä perustuu luonnon tutkittuihin hyvinvointi- ja terveysvaikutuksiin, joita tehostetaan erilaisin luonnon inspiroimin harjoittein. Metsämielen taustateorioista löytyy myös mm. mindfulnessia, käyttäytymistieteitä sekä positiivista psykologiaa.

 

Metsämieli-harjoittelu koostuu läsnäoloa ja palautumista lisäävistä harjoitteista sekä voimavaroja ja mielentaitoja vahvistavista harjoitteista. Säännöllinen Metsämieli-harjoittelu mm. kasvattaa voimavaroja ja joustavuutta, edistäen tietoisuutta ja tyytyväisyyttä omassa arjessamme.

 

Suomessa 2000-luvulta alkaen kehitettyä konseptia voi hyödyntää arjen hyvinvointitapoina ulkoillessa metsässä, puistoissa, omassa pihapiirissä tai jopa sisätiloissa. Metsämieli sopii käytettäväksi yksin, kaksin tai isommalla porukalla vaikkapa perheen tai työkavereiden kanssa. Metsämieli-menetelmää käytetään nykyisin laajasti myös mm. varhaiskasvatuksessa, sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa, osana järjestöjen toimintaa sekä erilaisina matkailu- ja ohjelmapalveluina.

 

Koulutuksessa perehdymme tutkittuun tietoon luonnon hyvinvointivaikutuksista, mielentaitoihin, Metsämieli-menetelmän taustoihin sekä harjoitteiden ohjaamiseen.

 

Osallistujat saavat omaan käyttöönsä Metsämieli-harjoitekokoelman sekä laajan dropbox-aineistokansion. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet saavat todistuksen sekä pätevyyden ohjata kaikkia Metsämieli-harjoitteita (siemen-, taimi- ja puu-tasot). Koulutus antaa myös eväitä omien voimavarojen huoltamiseen. Metsämieli-ohjaaja saa halutessaan yhteystietonsa näkyville metsamieli.fi -sivuston ohjaajalistalle.

 

Kohderyhmä

Metsämieli-ohjaajakoulutus on tarkoitettu mm. valmennus-, opetus-, sote- tai matkailupalveluiden ammattilaisille, jotka haluavat hyödyntää Metsämieli-menetelmää monipuolisesti omassa työssään. Koulutuksen pääsyvaatimuksena on luontoalan koulutus/vahva kokemus tai psyykkisen hyvinvoinnin koulutustausta. Metsämieli-vetäjäkoulutuksen käyminen ensin on suositeltavaa, mikäli sinulla ei ole aikaisempaa kokemusta ryhmien ohjaamisesta luontoympäristössä.

 

Ajankohta ja kesto: 1-2 kertaa kuussa. lisätietoja linkistä.

https://www.metsamieli.fi/Metsaemieli-koulutukset/Metsaemieli-ohjaajakoulutukset/index.php/

 

Laajuus

2 op

 

Lisätietoja

https://www.mielenliekki.fi/lomake.html?id=45730

 

Koulutuksen hakuaika

Ilmoittautumisaika päättyy 2 viikkoa ennen koulutusta, ellei ryhmä tule täyteen sitä ennen.

Maakunta
Uusimaa

Palvelumuodot

Koulutusmuoto
Lyhytkurssi

Luontolähtöisyyden asiantuntemusala

Koulutuksen hinta
390e

yhteistyössä mukana: