Jäsenesittelyitä

Etusivu » Yhdistys » Jäsenesittelyitä

Aloitimme juttusarjan jäsenyrityksistämme. Kiinnostuitko oman toimintasi esittelystä uutisvirrassamme? Ota yhteyttä: viestinta@gcfinland.fi / 050 551 7899. Alta löydät jo koottuja esittelyitä.


 

Halu tarjota paikka, jossa hetkellisesti unohtaa murheet - jäsenesittelyssä Alitalon tilaAlitalon tilan yrittäjänä toimii Susanna Hakala-Virkkala, joka on tuottanut Green Care -palveluja 2019 vuodesta lähtien. Susanna on koulutukseltaan lähihoitaja, sairaanhoitaja, terveydenhoitaja ja neuropsykiatrinen valmentaja. Lyhytterapeutiksi Susannan tavoitteena on valmistua vuonna 2024. 

 

Halu itsensä toteuttamiseen sai Susannan aloittamaan GC-palvelujen tuottamisen:

Haave toteuttaa oman ainutlaatuisen elämäni aikana omia unelmia. Taustalla oli myös halu vaikuttaa oman työni sisältöön ja asiakastyytyväisyyteen. Ihminen viettää elämästään niin paljon aikaa töissä, joten on tärkeää ettei joka aamu jurpi herätä töihin!


Muun muassa näistä syistä päätin alkaa toteuttaa työtä, joka mukailee omia elämänarvojani ja mielenkiinnon kohteita. Eikä muuten jurpi koskaan lähteä töihin aamuisin.

 

Halusin tehdä töitä eläinten parissa, mutta samalla hyödyntää omaa ammattitaitoa sosiaali- ja terveysalalta. Niinpä syntyi ajatus Green Care -toiminnasta.

 

Alitalon tilan GC-palvelut, käytetyt menetelmät ja asiakasryhmät:

Green Care -työtoiminta ja yksilökäynnit kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille joko palvelusetelillä, maksusitoumuksella tai itsemaksavana. Lisäksi tilalla on tarjolla kesäkautena maatilavierailuja ryhmille.


Tulevaisuudessa toivon että saisin tarjota ihmisille apua myös eläinavusteisen lyhytterapian muodossa.

 

  

Miksi juuri GC-toimintamallit: 

Oma elämä on näyttänyt, että luonto ja eläimet voivat tehdä ihmeitä henkiselle ja fyysiselle hyvinvoinnille niille ihmisille jotka ovat valmiita vastaanottamaan sen hyvinvointivaikutuksia. Nykyajan maailmassa halusin tarjota paikan, jossa hetkellisesti unohtaa murheet ja uppoutua eläinten ja luonnon maailmaan.


GC-menetelmillä on parhaimmillaan suuri vaikuttavuus:

Osalla asiakkaista on omien henkilökohtaisten haasteidensa takia vaikeaa poistua kotoa. Hyvänä esimerkkinä toimii asiakas, joka ei ollut poistunut kotoa kuin kauppaan avustajan kanssa viimeisen neljän vuoden aikana, ja kaupassakin hän sai lähes joka kerta paniikkikohtauksen. Hän kärsii runsaista pakko-oireista ja ajatuksista jotka hallitsevat arkea.


Asiakas oma-aloitteisesti toi esiin sosiaalityöntekijälle toiveen Green Care -toiminnasta, joten hänen kanssaan lähdettiin hiljalleen työstämään omia käyntejä.


Nykyään hänen viikon kohokohtansa on Green Care -päivä. Työn ohessa hän purkaa murheitaan eläimille ja paiskii ohjaajan kanssa yhdessä maatilan töitä. Töiden ohessa saatetaan jutella viikon vaikeuksista ja voitoista, mutta pääasiassa eläimet laittavat asiakkkaan nauramaan ja hymyilemään. Minkäänlaisia pakko-oireita ei tilalla ollessa ole ilmennyt, eikä hän myöskään kertaakaan ole saanut paniikkikohtauksia tilalla ollessaan. Kotiin hän lähtee aina nauravaisena ja hyvällä tuulella, vaikka mennyt viikko olisi ollut minkälainen.

 

 

Alalle suuntaavia toimijoita Susanna haluaa kannustaa:

Kynnys ideasta toteutukseen voi olla suuri, mutta itse koin aikanaan voimavarana tutustuessani muutamiin alalla jo toimiviin yrittäjiin muualla Suomessa, joilta sai vinkkejä ja tsemppausta oman haaveen toteuttamiseen. Minun vinkkini olisi, että anna mennä vain! Keinutuolissa on mukavampi miettiä tehtyä kuin tekemätöntä.

 

Avainasemassa on tietysti hyvinvointivaikutusten tarjoaminen asiakkaille, mutta voin käsi sydämellä sanoa että palikoiden osuessa sopivasti kohdilleen, tämä työ tarjoaa myös yhtälailla luonnon hyvinvointivaikutuksia itse palveluntuottajalle.

 

 

Susanna haluaa nostaa alaltaan esille seuraavanlaisen kehitysehdotuksen:

Toivon, että Soiten alueen Green Care -palveluseteli otettaisiin laajemmaltikin käyttöön Suomessa, jolloin myös yrittäjillä olisi mahdollisuus verkostoitua ja muodostaa oma yhteistyöverkostonsa. Tämä motivoisi jo alalla toimivia yrittäjiä jatkamaan toimintaa sekä myös auttaisi alalle tulevia uusia yrittäjiä.

 

 


Kiitos Susannalle, Alitalon tilan toiminnan esittelystä! Mikäli haluat osallistua juttusarjaamme, ota yhteys Tomiin: viestinta@gcfinland.fi tai puh. 050 551 7899.


Takaisin uutisiin

yhteistyössä mukana: