Jäsenesittelyitä

Etusivu » Yhdistys » Jäsenesittelyitä

Aloitimme juttusarjan jäsenyrityksistämme. Kiinnostuitko oman toimintasi esittelystä uutisvirrassamme? Ota yhteyttä: viestinta@gcfinland.fi / 050 551 7899. Alta löydät jo koottuja esittelyitä.


 

Jäsenesittelyssä Erican eläimet & elämyksetErican eläimet & elämykset Oy on Green Care – hoivamaatila Kälviällä, joka on perustettu vuonna 2021. Erica Heikkilän yritys on tuottanut säännöllisesti Green Care -palveluja tammikuusta 2023 lähtien. Tärkeimmiksi arvoiksi toiminnassa on nostettu onnellisuus, kohtaaminen, luottamus ja välittäminen.

 

Millaista taustakoulutusta teiltä löytyy?

Olen (Erica) koulutukseltani lähihoitaja (ensihoidon koulutusohjelma), sosionomi (Amk), Green Care Pro-opinnot (Amk), muutosvalmentaja sekä luonto-ohjaaja (2022->). Jarmolla puolestaan on rakennusalan perustutkinto elintarvikealan perustutkinto sekä maatalousalan perustutkinto; eläintenhoidon osaamisala (2023->).

 

Mikä sai sinut aloittamaan GC-palvelujen tuottamisen?

Olen työskennellyt viimeiset vuoteni aikuissosiaalityössä ja jossain kohtaa tuli tunne, että työkalut asiakkaden kanssa toimiessa oli jollain tapaa vähissä. Meillä oli silloin jo kotonamme koiria, hevosia, lampaita ja kanoja sekä kissa. Työpäivien jälkeen farmikierrosta tehdessä olin itse saanut huomata kuinka hyvä ja rauhallinen olo luonnon ja eläinten parissa olemisesta tulee, niin halusin jotenkin pystyä jakamaan sitä myös muille. Siitä ajatuksesta ja tunteesta lähti yrityksemme siemen itämään.

 

Yrityksen GC-palvelut, käytetyt menetelmät ja asiakasryhmät?

Me tarjoamme pääsääntöisesti GC-hoivapalveluita, eli pääpaino on sosiaalisen kuntoutuksen asiakkailla, mielenterveyskuntoutujilla, päihdekuntoutujilla sekä vammaispalveluiden asiakkailla. Heille tarjoamme GC-työtoimintaa neljänä päivänä viikossa. Tätä palvelumuotoa tarjoamme ostopalveluna sekä palvelusetelillä. Lisäksi tarjoamme palveluita erilaisille ryhmille ja asiakkaille sekä paikan päällä että myös tarvittaessa muualla. Järjestämme mm. maatilavierailuita, kotieläinpihatoimintaa, lasten päiväleirejä, tyhy-toimintaa sekä olemme mukana erilaisissa tapahtumissa. Menetelminämme ovat maatilan käyttö, eläinavusteiset menetelmät, puutarhan käyttö sekä luonto kuntoutusympäristönä.

 

Miksi juuri GC-toimintamallit?

Omasta kokemuksesta sekä kokemuksesta asiakkaiden kanssa, en osaa sanoa mitään muuta toimintamallia, jolla olisi yhtä merkittävästi vaikuttavaa.


Millaisiin asiakaskohtaisiin tavoitteisiin käytät GC-menetelmiä?

Tavoitteina on ollut mm. itsetunnon kohoaminen, vuorokausirytmin paraneminen, sosiaalisten taitojen paraneminen, arjen sisällön lisääminen, sitoutuminen, yhteisöllisyys, voimavarojen ja vahvuuksien löytyminen ja tunnistaminen.

 

Huomioita palvelujen vaikuttavuudesta?

Vaikka palveluita olemme tuottaneet näinkin vähän aikaa, olemme saaneet huomata merkittävän muutoksen asiakkaissa, jotka meillä ovat käyneet. Pääsääntöisesti asiakkaat ovat olleet erittäin sitoutuneita ja motivoituneita palveluun. Sosiaaliset taidot ovat parantuneet ja itsetuntokin on kohonnut. Yhteisöllisyys ja ryhmähenki on vertaansa vailla ja hymyä on ollut enemmän huulilla kuin aiemmin. Tulevaisuutta on suunniteltu eri tavalla kuin ennen palveluun tuloa.

 

Vinkkejä alalle suuntaaville toimijoille?

Jos mahdollisuuksia ja rahkeita riittää, kannattaa tarttua toimeen, koska tämä yksinkertaisesti on jotain sellaista, mitä ajattelisin, että yhteiskunnassamme tarvitaan lisää.

 

Kotisivut: https://www.ericanelaimet.fi/

Facebook: https://www.facebook.com/erica.elaimet

Instagram: https://www.instagram.com/erica_elaimet/

TikTok: https://www.tiktok.com/@erica_elaimet

 

Kiitos Ericalle yrityksen toiminnan esittelystä! Mikäli haluat osallistua juttusarjaamme, ota yhteys: viestinta@gcfinland.fi tai puh. 050 551 7899

 


Takaisin uutisiin

yhteistyössä mukana: