Jäsenesittelyitä

Etusivu » Yhdistys » Jäsenesittelyitä

Aloitimme juttusarjan jäsenyrityksistämme. Kiinnostuitko oman toimintasi esittelystä uutisvirrassamme? Ota yhteyttä: viestinta@gcfinland.fi / 050 551 7899. Alta löydät jo koottuja esittelyitä.


 

Jäsenesittelyssä Pyhäjärveläinen sosiaali- ja hevosalan yritys Lumokuu Ay.Lumokuu Ay on vuonna 2009 perustettu sosiaali- ja hevosalan yritys, Joka toimii Pyhäjärvellä. Heidi Haikolan yrityksen toimintaan kuuluvat mielenterveys-kuntoutujien tukiasuminen, sosiaalipedagoginen hevostoiminta ja muut luontoavusteiset toimintamuodot. Lumokuun luonto- ja eläinavusteisille toimintamuodoille on myönnetty LuontoVoima-Laatumerkki.


Minkälaisella taustakoulutuksella olet liikkeellä? 


Koulutustaustaltani olen maaseutuyrittäjä, lähihoitaja, mielenterveys- ja päihde, työtoiminnan ohjaaja sekä tallimestari. Valmistun nyt keväällä 2023 sosionomiksi Xamk:sta. Tämän lisäksi olen täydennyskoulutuksena käynyt sosiaalipeadagoginen hevostoiminta koulutuksen, Green Care- aihepiiriin kuuluvia kursseja amk: tasolla 15 op verran sekä tällä hetkellä kouluttaudun eläinavusteiseksi neuropsykiatriseksi valmentajaksi. 

Mikä sai sinut aloittamaan Green Care-palvelujen tuottamisen? 

 

Olen maaseudulta kotoisin ja luonto sekä eläimet ovat olleet elämässäni tärkeässä asemassa aina. Sosiaalialla olen toiminut noin 20 vuotta ja ennen kuin tiesin luontoavusteisesta toiminnasta tai siihen liittyvistä koulutuksista, olen luontoavusteisuutta hyödyntänyt työssäni. Pohdin aina, jos luonnolla on niin paljon annettavaa minulle, miksi se ei myös toimisi muille hyvinvoinnin edistäjänä? 


Millaisia asiakasryhmiä teillä käy? 

 

Vuosien varrella yrityksellämme on vieraillut monenlaisia ryhmiä aina lapsista seniori- ikäisiin. Kaikki ryhmät ovat olleet yhtä tervetulleita. Pääasiallisesti työskentelen aikuissosiaalityössä, mutta tilallamme vierailee myös nuoria ja esimerkiksi opinnäytetyömme toteutettiin luontoavusteisin menetelmin yhteistyössä kouluryhmän kanssa. 

  

Miksi olet valinnut juuri Green Care-toimintamallit? 

 

Luontoavusteiset menetelmät ovat monipuolisia ja toimintamuodoista löytyy paljon menetelmiä erilaisille kohderyhmille. Itselleni se on luonteva tapa lähestyä asiakastyön toteuttamista. Tavoitteet määrittyvät asiakkaan tai ryhmän mukaan. Erityisesti eläinavusteisella toimintamuodolla olen saanut asiakkaan kanssa työskentelyyn uutta ulottuvuutta. 

 

Voitko kertoa jonkun esimerkin tavoitteiden saavuttamisesta Green Care-menetelmin?

 

Erään asiakkaan kohdalla, eläinavusteinen toiminta on ollut motivoivin keino saada asiakas poistumaan huoneestaan tietokoneen ääreltä. Toinen erityisesti mieleenpainuva kokemus on ollut hevosavusteisessa toiminnassa, kun on saanut toiminnalla rohkeutta nuorelle ilmaista itseään ja omia toiveitaan. Jokainen kohtaaminen on erilainen ja merkityksellinen, ja niitä on kertynyt vuosien varrella paljon. Kaikkien juttu eivät luontoavusteiset menetelmät ole, mutta useimmalle joku luontoavusteisista menetelmistä on toimiva työskentelymuoto. Kattaahan se niin paljon sisälleen. Olen kiitollinen, kun minulla on mahdollisuus toteuttaa eläinavusteista toimintamuotoa. 

 

Tuleeko mieleen jotain vinkkejä alalle suuntaaville toimijoille? 


Alalle suuntautuville haluan sanoa, nykyään on paljon aihepiiristä tietoa saatavilla ja laadukkaita koulutuksia tarjolla! Pyritään yhdesä saamaan laadukkaalle toiminnalle näkyvyyttä ja aihepiiristä tietoa jaettua. 

 

Minkälaiselle palvelukokonaisuudelle laatumerkki myönnettiin? 

 

Laatumerkki myönnettiin tukiasuntotoiminnallemme, joka on suunnattu mielenterveyskuntoutujille sekä erilaisille yksilö ja ryhmätoiminnoille. 

 

Minkälaisia Green Care-menetelmiä palvelukokonaisuus pitää yllään? 

 

Luontoavusteisia menetelmiä käytämme monipuolisesti mielenterveysasiakkaiden kuntouksessa. Toiminnassamme hyödynnämme talliympäristöä, luontoa sekä puutarhatoimintaa mm. lavakaulusviljelyllä. Lisäksi talliympäristössämme tarjoamme mm. sosiaalipedagogista hevostoimintaa ja muuta ryhmämuotoista toimintaa luonto- ja eläinavusteisin menetelmin. 

  

Kotisivut: http://www.lumokuu.net/

Facebook: Lumokuu Avoin yhtiö

 

Kiitos Heidille Lumokuun toiminnan esittelystä! Mikäli haluat osallistua juttusarjaamme, ota yhteys: viestinta@gcfinland.fi tai puh. 050 551 7899

  

 

Takaisin uutisiin

yhteistyössä mukana: