Uutiset

Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset

Uutiset

GCF ry:n hallitusjäsenet esittelyssä - Anne Porthén


14.10.2022

Aloitimme uuden juttusarjan, jossa esitellään Green Care Finland ry:n hallitusjäseniä. Tällä kertaa esittelyvuorossa on Anne Porthén.


 

Perustietoa Annesta:

Olen keski-ikäinen. Olen koulutukseltani terveyshallintotieteen maisteri ja työnohjaaja STOry ja organisaatiokonsultti. Asun Helsingissä ja toimin päätyössäni toiminnanjohtajana Kansalaisareenassa, joka on valtakunnallinen, vapaaehtoistoimintaa edistävä vaikuttajajärjestö. Teen sivutoimisesti työnohjauksia, myös luontotyönohjauksia ja organisaatioiden kehittämistä yritykseni Suuntimet oy:n kautta.


Minkälainen on oma historiasi Green Caren parissa?

Olen saanut  luontokutsumuksen oman perheeni kautta jo lapsuudessa ja siitä saanut vahvan kokemuspolun luonnon hyvinvointivaikutuksista. Luonto kutsuu minua päivittäin ja sen kautta olen  lähtenyt hakemaan lisätietoa ja kouluttautunut PRO-koulutusohjelman parissa. 


Mistä lähtien olet ollut mukana GCF ry:n hallitustyöskentelyssä ja mikä sai sinut lähtemään mukaan?

Olen ollut perustamassa Etelä-Suomen Green Care aluejaostoa ja sen kautta hain hallitukseen. Vuodesta 2021 olen ollut hallituksessa.

 

Miten näet yhdistyksen tilanteen tällä hetkellä ja mitä asioita pidät tärkeimpinä kehittämisen kohteina tulevaisuudessa?
Toiminnan pirstaleisuus vaivaa minua. Mielestäni pitäisi löytää selkeät painopistealueet; strategian pitäisi ohjata hallitusta enemmän ja näyttää suuntaa yhdistykselle. Toivoisin yhdistykselle lisää rahoitusmahdollisuuksia ja henkilöstön lisäämistä tulevaisuudessa.


Millaisia terveisiä lähettäisit GCF ry:n jäsenille ja muille Green Care -toiminnasta kiinnostuneille?

Aluejaostoihin kannattaa liittyä, sieltä saa vertaistukea omaan toimintaan ja jokainen voi panostaa siihen, että kutsuu lähipiirin mukaan toimintaan ja vie viestiä yhdistyksestä ja sen tärkeästä toiminnasta! 

 

 

Kuva: Anne Porthén


Takaisin uutisiin

yhteistyössä mukana: