Opintojakson keskeisimpänä sisältönä on luontosuhde, luonnon hyvinvointivaikutukset ja ohjaustyö. Tarkastelun kohteena ovat myös Green Care toimintaan liittyvät termit ja käsitteet, toimintakenttä sekä laatukriteerit.
Tavoitteet
Opintojakson tarkoitus
Opintojakson tarkoituksena on lisätä ymmärrystäsi luonnon hyvinvointivaikutuksista ihmiselle sekä oppia vahvistamaan luontosuhdetta ammatillisesti ja tavoitteellisesti asiakastyössä.
Opintojakson osaamiset
Kestävä kehitys
Green Care Pro koulutusverkoston määrittelemät osaamiset
- Green Care toiminnan määrittely
- Luontolähtöisten menetelmien hyödyntäminen osana ammatillisuutta
Opintojakson osaamistavoitteet
- Green Care toiminnan määrittely: Sinä ymmärrät luonnon merkityksen ihmisen hyvinvoinnille, tunnet vaikuttavuuden taustateorioita sekä osaat hyödyntää luonnon hyvinvointivaikutuksia omassa toiminnassasi.
- Osaat luokitella luonnon tuottamia hyvinvointi- ja terveysvaikutuksia ja selittää niiden syntymekanismeja sekä arvioida omaa luontosuhdettasi.
- Osaat arvioida ja tulkita Green Care -toiminnan erityispiirteitä ja erotat sen muista hyvinvointia edistävistä menetelmistä ja muusta luontolähtöisestä toiminnasta.
- Osaat kuvata Green Care toimijakentän (kansallisen ja kansainvälisen) piirteitä. Tunnet Green Care –toimintaa määrittelevät tekijät ja alan laatukriteerit sekä osaat soveltaa näitä luontolähtöisen toiminnan analysointiin.
Luontolähtöisten menetelmien hyödyntäminen osana ammatillisuutta
- Osaat kunnioittaa moninaisia luontosuhteita ja ymmärrät ohjaustaitojen merkityksen huomioiden erilaiset asiakkaat ja heidän tarpeensa.
- Osaat valita keinoja luontosuhteen vahvistamiseen sekä tukea asiakkaan luontosuhteen vahvistumista ammatillisesti.
Kestävä kehitys
- Osaat arvioida Green Care toiminnan merkitystä ja vaikutusta yhteiskunnassa sekä huomioida toiminnassasi kestävän kehityksen näkökulmat.
Laajuus
5 opintopistettä
Hinta
100.00 €
Ilmoittautuminen ja lisätiedot
01.08.2025 - 17.08.2025
https://www.jamk.fi/fi/hae-opiskelemaan/avoimen-opintojakso/green-care-pro-perusteet