Uutiset

Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset

Uutiset

Jäsenyritysesittely: Metsäterapia - eläinavusteista luontohoivaa ja luontovoimaa


08.10.2019

GCF ry:n jäsenyrityksen esittely

Aloitimme uuden juttusarjan jäsenyrityksistämme sekä heidän palveluistaan. Kaikki Green Care Finland ry:n jäsenyritykset voivat tarjota itseään uutisen aiheeksi laittamalla sähköpostia Maaritille: maarit.aho@gcfinland.fi. Liitä viestiin valmiiksi jo kuvia ja/tai video sekä pohjatekstiä aiheesta, josta haluat erityisesti kertoa jutussa.


Satakunnassa toimiva Metsäterapia on Jaana Korkiamäki-Villasen yritys, joka tarjoaa Green Care -periaatteita noudattavia luontohoivan ja luontovoiman palveluja. Palvelut pohjautuvat metsä- sekä eläinavusteisiin menetelmiin. Palvelujen taustalla on vahva alan koulutus. Jaanalla on paitsi Green Care -ohjaajan koulutus, myös sairaanhoitajan ja luonto- ja eräoppaan koulutukset.

 

”Haluan jakaa luonnon tarjoamaa henkistä ja fyysistä hyvinvointia. Esimerkiksi eläinten läsnäolo vähentää psyykkistä kuormitusta ja eläimen silittäminen lisää mielihyvähormoni oksitosiinin eritystä. Eläimet opettavat olemaan hetkessä: Tässä ja Nyt.

 

Näen, että luonto on lääke. Luonnon suomat terveysvaikutukset ovat kaikkien saatavilla. Toivon, että jokainen testaisi itse, miten luonto toimii! Luonto ei esimerkiksi arvostele. Jokainen kelpaa sellaisena kuin on. Eikä tarvitse suorittaa.

 

Olisi mahtavaa saada kaikenikäiset vauvasta vaariin nauttimaan luontohoivasta. Luontohoiva lievittää mm. masennusoireita, rauhoittaa ylikierroksilla käyvää, parantaa tarkkaavaisuutta, laskee verenpainetta, tasaa sydämensykettä, lisää vastustuskykyä, virkistää ja voimaannuttaa sekä parantaa unenlaatua. Mieliala kohenee ja alakulo vähenee säännöllisellä luontohoivalla”, Metsäterapian Jaana Korkiamäki-Villanen kuvailee, miksi hän tarjoaa Green Care -painotteisia palveluja jatkaen, ”tule testaamaan! Huomaat, että toimii!

 

Metsäterapian palveluja ovat mm.

Tervehdyttäviä ja positiivisia luontokokemuksia

Yrityksen palvelujen tavoitteena on tarjota asiakkaalle luontokokemuksia ja luonnon läsnäolon tunteita metsän ja eläinten avulla. Ohessa olevasta kuvasarjasta poimintoja Metsäterapian palveluista:

Kuvassa asiakasryhmä on menossa voimaannuttavalle sieniretkelle. Terapiakoirat Hilla ja Tyrni ovat usein palvelussa mukana. Yrittäjällä on myös Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä -koulutus. Asiakkailla on myös mahdollisuus tavata maalaismaisemissa tepasteleva Severi-kukko kanasineen. Villiyrttien tunnistaminen voidaan räätälöidä osaksi Green Care -painotteista metsäretkeä. Yrityksen palveluihin kuuluvat myös tryffelikoira-koulutukset.

 

Linkki Metsäterapian Facebook-sivuilla olevaan videoon. 


Takaisin uutisiin

yhteistyössä mukana: