Uutiset

Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset

Uutiset

GCF ry:n hallitusjäsenet esittelyssä - Tanja Paasonen


07.11.2022

Aloitimme uuden juttusarjan, jossa esitellään Green Care Finland ry:n hallitusjäseniä. Tällä kertaa esittelyvuorossa on Tanja Paasonen.


 

Perustietoa Tanjasta:

Olen 49-vuotias yrittäjä Mäntsälästä. Koulutukseltani olen sosionomi YAMK, eläintenkouluttaja AT, ammatillinen opettaja, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti ja eläinavusteinen valmentaja. Yritykseni Eläinkuusikko oy tarjoaa eläinavusteisia palveluja ja kouluttaa ihmisiä eläinavusteiseen työhön.
 

Minkälainen on oma historiasi Green Caren parissa?

Olen aina ollut erittäin eläinrakas, mutta eläimet kuuluivat sinne työn ulkopuolelle. Vajaa 10 vuotta sitten muutimme maalle ja mielessä alkoi itää ihmistyön ja eläinten yhdistäminen. Aloin opiskella eläinavusteiseksi valmentajaksi sekä eläintenkouluttajaksi ja jäin yrittäjäksi. Sillä tiellä siis ollaan nyt!
 

Mistä lähtien olet ollut mukana GCF ry:n hallitustyöskentelyssä ja mikä sai sinut lähtemään mukaan?

Apua, olen niin monessa mukana ja aika kuluu niin nopeasti, että en ole ihan varma, mutta joko vuodesta 2018 tai 2019. Hallitukseen lähdin mukaan, koska alan kehittäminen kiinnostaa. On myös hienoa olla aitiopaikalla näkemässä, mitä uutta alalla tapahtuu.
 

Miten näet yhdistyksen tilanteen tällä hetkellä ja mitä asioita pidät tärkeimpinä kehittämisen kohteina tulevaisuudessa?

Oma osaamiseni liittyy eläinavusteisuuteen ja se on selvästi ollut nyt nosteessa. Toivon, että eläinavusteisuus on tulevaisuudessa virallinen työmuoto sosiaali- terveys- ja kasvatusalalla. Siihen on vielä matkaa, mutta suunta on oikea. Eduskuntaan perustettiin keväällä eläinavusteinen työryhmä, jossa minäkin olen asiantuntijana. Uskon, että sen avulla päästään eteenpäin.

 

Millaisia terveisiä lähettäisit GCF ry:n jäsenille ja muille Green Care -toiminnasta kiinnostuneille?

Jotta ala kehittyy, tarvitaan aktiivisia toimijoita. Jos yhdistyksessä olemisesta haluaa saada hyötyä, kannattaa ehdottomasti olla itsekin aktiivinen. Tämän alan yksinyrittäjänä koen, että vertaistuki on monella tapaa tärkeää ja itse olen saanut sitä juuri yhdistystoiminnasta. Yrittäjänä vähän harvinaisemmalla alalla kohtaan vieläkin asioita, joihin ei ole helppo saada vastauksia. Yhdistyksen kautta olen tutustunut ihmisiin, joille voi kilauttaa tai laittaa viestiä, liittyi asia sitten vaikka vakuutuksiin tai eläinten hoitoon. Ja välillä sitä tarvitsee vaan samanhenkistä juttuseuraa!

 

 

Kuva: Tanja Paasonen


Takaisin uutisiin

yhteistyössä mukana: