Uutiset

Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset

Uutiset

GCF ry:n hallitusjäsenet esittelyssä - Jane-Veera Paakkolanvaara


13.09.2022

Aloitimme uuden juttusarjan, jossa esitellään Green Care Finland ry:n hallitusjäseniä. Ensimmäisenä esittelyvuoron saa Jane-Veera Paakkolanvaara.


 

Perustietoa Jane-Veerasta:
Olen 35-vuotias psykologian maisteri (PsM) ja teen väitöskirjaa luontointerventioiden hyvinvointivaikutuksista. Asun Keski-Suomessa, Keuruulla. Ammatiltani olen psykologi, projektitutkija ja vuodenvaihteessa 2022 valmistun psykoterapeutiksi.


Minkälainen on oma historiasi Green Caren parissa?
Innostuin kymmenen vuotta sitten luonnon hyvinvointivaikutuksiin liittyvästä tutkimuksesta ja lähdin selvittämään myös omia mahdollisuuksia kouluttautua ja saada lisää osaamista erilaisista Green Care -menetelmistä. Sen jälkeen olen tehnyt Green Care -opintoja ja käynyt Metsämieli-ohjaajakoulutuksen, Luonnosta Virtaa -ohjaajakoulutuksen ja työskennellyt kahdessa tieteellisessä tutkimushankkeessa luontohyvinvointiteemojen äärellä. Käytän luontolähtöisiä menetelmiä myös käytännnön yksilö- ja ryhmäterapiatyössäni. Olen myös Psykologiliiton Eko- ja ympäristöpsykologian ammatillisen työryhmän puheenjohtaja ja Green Care Finland ry:n laatulautakunnan jäsen.


Mistä lähtien olet ollut mukana GCF ry:n hallitustyöskentelyssä ja mikä sai sinut lähtemään mukaan?
Olen ollut mukana 5-6 vuotta. Lähdin mukaan hyvän työkaverini houkuttelemana.


Miten näet yhdistyksen tilanteen tällä hetkellä ja mitä asioita pidät tärkeimpinä kehittämisen kohteina tulevaisuudessa?
Mielestäni Green Care Finland toimii upeasti tiedonvälittäjänä, Green Care -toimijoiden yhdistäjänä ja sillanrakentajana kaikkein asiasta kiinnostuneiden välillä. GCF ry:llä on mielestäni keskeinen asema suomalaisen Green Care -toiminnan laadun ylläpitämisessä, arvioinnissa ja kehittämisessä.

 

Millaisia terveisiä lähettäisit GCF ry:n jäsenille ja muille Green Care -toiminnasta kiinnostuneille?
Rohkeasti mukaan! Yhteinen mielenkiinto Green Care -menetelmien mahdollisuuteen hyvinvoinnin tukemisessa luo lämpimän pesän, jonne on hyvä tulla keräämään rohkeutta ja jakamaan ajatuksia muiden samanhenkisten ihmisten kanssa.

 

 

Kuva: Jane-Veera Paakkolanvaara


Takaisin uutisiin

yhteistyössä mukana: