Uutiset

Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset

Uutiset

"Kaikki saivat onnistumisen kokemuksia" - Centria AMK:n opinnäytetyö varhaiskasvatuksesta


16.12.2016

Luonnonympäristössä on lapsille paljon virikkeitä ja materiaaleja, jotka innostavat leikkiin ja ihmettelyyn sekä sitä kautta myös oppimiseen. Tenavatallin Green Care -projekti tehtiin Kannuksen Eskolassa sijaitsevassa ryhmäpäiväkodissa, jota ylläpitää Eskolan kyläpalvelu Oy. Eskolan kylässä asuu n. 500 asukasta. 

Maija Myllymäen opinnäytetyön tuotoksena syntyi Green Care -opas Tenavatallin henkilökunnalle. Oppaaseen koottiin vinkkejä ja ideoita erilaisten luonto- ja eläinaiheisten ryhmänohjausten toteuttamiseen. Samalla päivitettiin varhaiskasvatussuunnitelma ja opiskelija pääsi toteuttamaan ryhmänohjausta käytännössä. Osallistuminen toimintaan oli innokasta, ja kaikille lapsille näytti muodostuvan omakohtaisen onnistumisen kokemuksia.

 

- Mielestäni Green Care on aiheena todella ajankohtainen ja tärkeä, erityisesti sen sijoittuessa varhaiskasvatusympäristöön, sanoo Myllymäki. Erilaisten tietokonepelien yleistyessä lasten ulkona viettämä aika on vähentynyt jo omista alakouluajoista huomattavasti. Pelit korvaavat helposti ulkoleikit, jolloin liikkuminen, tutkiminen ja luova toiminta ovat vaarassa jäädä vähälle lasten arjessa.

 

- Tämän projektin myötä olen saanut paljon uutta tietoa Green Care -toiminnasta. Olen saanut myös itselleni yhden työvälineen lisää tulevaisuutta ajatellen ja saanut samalla opinnäytetyön aikana luonnon ja eläinten hyötyjä ihmisen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille

 

 

 Opinnäyte luettavissa: Maija_Myllymaki  

 

 


Takaisin uutisiin

yhteistyössä mukana: