Uutiset

Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset

Uutiset

Uunituore esite LuontoVoiman ja LuontoHoivan laatumerkkipalveluista


27.10.2022

LuontoVoiman ja LuontoHoivan palveluja avaava esite julkaistu

LuontoVoiman ja LuontoHoivan laatumerkki kertoo, että kyseessä on ammattitaitoisesti ja vastuullisesti toteutettu luontoperustainen (esim. eläin-,maatila-, luonto- tai puutarha-avusteinen) palvelu, jossa noudatetaan Green Care -toimintaperiaatteita ja -laatukriteerejä.


Green Care -laatumerkillä osoitetaan myös luontolähtöisyyden ja palvelun laatutyöpanostuksen lisäarvo. Green Care -laadunhallinnan tarkoitus on varmistaa myös toiminnan turvallisuus sekä toiminnan eettisyys.

 

Green Care -laatumerkkien hallinnasta vastaa Green Care Finland ry. Merkit myöntää erillinen yhdistyksen nimeämä Green Care -laatulautakunta. Merkkien voimassaoloaika on kolme vuotta. Merkkiä voi hakea palvelulle tai palvelukokonaisuudelle. Lisätietoa hakuprosessista

 

Hyödynnä esitettä Green Care -viestinnässä

Esitteen on koonnut yhdistyksen järjestöasiantuntija Maarit Aho.

 

Aho kertoo esitteen olevan ensimmäinen laatuaan, "Kyseessä on kaikille avoin julkaisu, josta on nähtävissä lähes kaikkien aktiivisena olevien laatumerkkien palvelukuvaukset. Julkaisu on työstetty vuoden 2022 valtakunnallisia Green Care -päiviä ajatellen."

 

"Esitettä tullaan hyödyntämään myös yhdistyksen vaikuttamistyössä, esimerkiksi, kun jaetaan tietoa luontolähtöisistä toimintamalleista ja vaikuttavuudesta hyvinvointialueiden kehittäjille," Aho kertoo.

 

"Iso kiitos kaikille palvelukuvaukset muutaman viikon pikaisella aikataululla toimittaneille. Hienoa, että tämä ehdittiin saada valmiiksi ennen Green Care -päiviä. Toivon, että esitettä tullaan jakamaan paljon esim. sähköisenä linkkinä. Tämän avulla voidaan osaltaan lisätä Green Care -laatumerkkien tunnettuutta, ja siten nostaa esille niiden painoarvoa esim. kilpailutustilanteissa."

 

Lisätietoa Green Care -laatumerkkijärjestelmästä

www.gcfinland.fi/laatu

LuontoVoiman ja LuontoHoivan laatumerkkipalveluiden esite 2022


Takaisin uutisiin

yhteistyössä mukana: