Uutiset

Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset

Uutiset

Xamk kartoittaa Kymenlaakson seudun toimijoiden yhteistyökiinnostusta


17.03.2021

Kuva XamkKaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (Xamk) etsii Kymenlaakson seudulta erilaisista maaseudulla tapahtuvista yhteistyömahdollisuuksista kiinnostuneita toimijoita

 

Kymenlaakson agroekologinen symbioosi -hanke kartoittaa Kymenlaaksossa sijaitsevien toimijoiden kiinnostusta ja mahdollisuuksia symbioositoiminnalle. Symbioositoiminnan kautta pyritään luomaan mm. uusia alku- ja elintarviketuotannon liiketoimintamalleja, ja yksi toiminnan keskeisistä hyödyistä on taloudellisen tehokkuuden kasvattaminen hyödyntämällä muiden lähialueen yritysten toimintaa.

 

Hankkeen aikana on jo kartoitettu yhteistyömallien aihioita maatilayrittäjiltä, ja esiin on noussut mm. biokaasuntuotanto ja laiteyhteistyö. Symbioositoiminta voisi olla esille tulleiden yhteistyömallien lisäksi esimerkiksi maatilalla tapahtuvaa kuntouttavaa tai muuten hyvinvoinnin lisääntymiseen tähtäävää toimintaa, jotka hyödyntävät eläin- ja luontoavusteisuuden menetelmiä ja joista sekä maatilan omistaja, että toimintaa tarjoava taho hyötyvät.

 

Kyseessä on esiselvityshanke, jonka tulosten pohjalta on tarkoitus valmistella varsinainen symbioositoiminnan käynnistämiseen tähtäävä jatkohanke. Hankkeeseen pääset tutustumaan www.xamk.fi/agroeko -sivustolla. Hanke toimii 31.5.2021 saakka.

 

Lisätietoja antavat mielellään hankkeen parissa työskentelevät Kirsi ja Satu:

kirsi.tallinen@xamk.fi; p. 044 7028420 ja

satu.huurtomaa@xamk.fi; p. 050 5631334

 


Takaisin uutisiin

yhteistyössä mukana: