Uutiset

Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset

Uutiset

Vuoden maisemateko -kilpailu


14.08.2018

Ilmoittaudu mukaan Vuoden maisemateko -kilpailuun

Vuoden maisemateko valitaan tänä vuonna neljättä kertaa. Maa- ja kotitalousnaisten järjestämässä kilpailussa halutaan tänä vuonna erityisesti edistää kiertotaloutta. Kilpailuun voi osallistua kaikenlaisilla pienillä ja suurilla maisemateoilla. Vuoden maisemateko -tunnustuksella halutaan nostaa esille paikallisen kulttuuriympäristön arvoja ja ominaispiirteitä, lisätä yhteisöllisyyttä ja edistää kohteen säilymistä tuleville sukupolville kestävällä tavalla.

 

Vuoden maisemateko -kilpailussa myönnetään maakunnallisia Vuoden maisemateko -tunnustuksia, jotka kilpailevat valtakunnallisesta tunnustuksesta. Vuosina 2015–2017 kilpailun tuloksena on tehty jo lähes 150 erilaista maisematekoa. Vuonna 2017 kilpailun vei Kainuun Vienan reitti. Sitä ennen kilpailun on voittanut Saarijärven Koskenkylä-Lehtola Keski-Suomessa ja Kuninkaanlähteen puhdistus Satakunnassa.

 

Hyödynnä ja hoida kulttuuriympäristöä kestävästi

Kilpailussa on lupa toteuttaa vapaasti Laita hyvä kiertämään -teemaa. ”Tällä teemalla haluamme erityisesti kiinnittää huomiota hoidon jatkuvuuden turvaamiseen, kierrätettävien materiaalien ja rakennustarvikkeiden käyttöön ja hoitotoimenpiteistä syntyvän materiaalin jatkohyödyntämiseen”, kertoo Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen kehitysjohtaja Leena Lahdenvesi-Korhonen.

 

Laita hyvä kiertämään -teemalla maisemateossa ei synny jätettä:

 

Kilpailuohjeet

Kilpailuaika päättyy 30.9.2018. Lähetä kuvailu maisemateosta, työn tekijöistä ja perustelut työn merkityksestä Maa- ja kotitalousnaisten lähimmän piirikeskuksen maisema-asiantuntijoille. Liitä mukaan valokuvia projektista ja mahdollisia lehtileikkeitä.

Alueelliset maisemateot valitaan loka-marraskuussa 2018. Valtakunnallinen voittaja julkistetaan Maa- ja kotitalousnaisten keskuksen varsinaisessa kokouksessa marraskuussa 2018.

 

Lue lisää: www.maajakotitalousnaiset.fi/vuodenmaisemateko

Seuraa: #vuodenmaisemateko

 

Lisätietoja:

Leena Lahdenvesi-Korhonen, leena.lahdenvesi-korhonen@maajakotitalousnaiset.fi, puh. 040 523 5133

 


Takaisin uutisiin

yhteistyössä mukana: