Uutiset

Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset

Uutiset

Vinkkejä luonnon tarjoamien elämysten äärelle


21.04.2020

Kirjauutuus Luonnon lahjoja (Salovuori, T. 2020. Luonnon lahjoja. Kirjapaja) tarjoaa paitsi monipuolisesti vinkkejä luonnon tarjoamien elämysten äärelle, myös Green Care -teoriaa lukijalle. Varsinainen teoria on kuitenkin upotettu tekstiin niin hyvin sisälle, ettei lukija välttämättä edes huomaa lukevansa myös luontoperustaisten menetelmien taustateorioita.

 

Kirjan taustalla näkyy Tuomo Salovuoren pitkä ja monipuolinen kokemustausta luonnon hyvinvointivaikutuksista. Sininauhaliitossa hän on vienyt asiakkaita moninaisten luontokokemusten äärelle, viimeisimpänä Helsingin Vuosaaressa sijaitsevan Skatan tilan toimintaa kehittämällä. Vihreän Veräjän toimintaan on kuulunut myös sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten kouluttaminen luonto- ja eläinavusteisten menetelmien pariin.  Tuomo on monelle tuttu myös Green Care Finland ry:n aiempana puheenjohtajana.

 

Omakohtaisten luontokokemusten myötä syntynyt teksti on helppolukuista ja Salovuoren antamat runsaat esimerkit värikkäine kuvineen vievät lukijaa kohti oman luontoyhteyden luomista/vahvistamista. Kirja esittelee monipuolisesti erilaisia luontoelementtejä ja keinoja näiden elementtien hyödyntämiseen.

 

Kirjan viesti on selkeä – luontoyhteys kuuluu kaikille. Luonto tarjoaa ja on aina tarjonnut laaja-alaisia hyvinvointivaikutuksia, ja jokaisella meistä on mahdollisuus poimia luonnon tarjoamista lahjoista juuri ne omat eniten kiinnostavat luontoreseptit mm. Salovuoren esittämien esimerkkien avulla.

 


Takaisin uutisiin

yhteistyössä mukana: