Uutiset

Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset

Uutiset

LuontoVoima-merkki Lumotarhalle


16.08.2021

1.7.2021 myönnettiin LuontoVoima -laatumerkki Lumotarhan eläinavusteinen toiminta tukemassa ja valmentamassa elämänpoluilla -palvelukokonaisuudelle. Green Care Finland ry uutisoi uudet laatumerkkimyönnöt haastattelun muodossa. Lumotarhasta haastateltavana toimii Sari Vauhkonen.


 

-LuontoVoima -laatumerkki myönnettiin Lumotarhan eläinavusteinen toiminta tukemassa ja valmentamassa elämänpoluilla -palvelukokonaisuudelle. Palveluun kuuluvat sosiaalipedagoginen eläintoiminta, eläinavusteinen Nepsy-valmennus sekä eläinavusteinen Green Care -toiminta. Lähinnä toiminta on suunnattu arkielämässään tukea tarvitseville; oman toiminnanohjauksen vahvistamiseen, neuropsykiatristen oireiden mukaanaan tuomien haasteiden käsittelyyn, aktivoimiseen, yhteiskuntaan kiinnittymiseen, arjen hallintaan, kuntoutumiseen, voimaantumiseen ja hyvän olon vahvistamiseen. Toiminta on sopivaa kaikenikäisille.

 

 

 

 

 

 

Sijainnilla on merkitystä
-Lumotarha sijaitsee keskellä kaunista maaseutua, joten toimintaan on helppo yhdistää metsä, järvi, pelto ym. "Pääosissa" ovat eläimet: alpakat, aasit, hevonen, koirat, kanit ja kanat.

 

 

Eläimet voimavarana

-Jo pelkällä läsnäolollaan eläimet rentouttavat, hauskuuttavat, aktivoivat ja sitouttavat asiakasta. Lisäksi eläimet voivat olla aktiivisesti mukana esim. kävelyillä, hoidettavina, keskustelun avaajina, "peileinä" omalle käytökselle, valitsemalla seuraavan tehtävän jne. 
Tavoitteet asetetaan tottakai yksilöllisesti omien lähtökohtien mukaan, mielenkiinnonkohteet sekä voimavarat huomioiden

 

 

 

 

 

Tutustu Lumotarhan toimintaan tästä

 


Luken, THL:n ja GCF ry:n yhteistyössä kehittämät LuontoHoivan ja LuontoVoiman -laatumerkit osoittavat, että palvelukokonaisuus on laadukasta Green Care -palvelua, ja että palveluntuottaja tuntee Green Care -toimintatavan ja palvelua tuotetaan ammatillisesti, tavoitteellisesti ja vastuullisesti. Palveluntuottaja on sitoutunut toimimaan asiakaslähtöisesti ja vastuullisesti noudattamalla ammattialansa lakeja ja säädöksiä sekä Green Care -toiminnalle määriteltyä eettistä ohjeistusta. Lisäksi palveluntuottaja on sitoutunut arvioimaan palvelun vaikuttavuutta suhteessa asiakkaan tarpeisiin ja tavoitteisiin, käyttämään palautejärjestelmää sekä korjaamaan nopeasti mahdolliset laatupoikkeamat. Palvelukokonaisuudelle on myös laadittu kattava turvallisuusasiakirja ja palveluntuottajalla on vähintään 5 op/15 osp teoreettinen Green Care -koulutus. Laatumerkit myönnetään kolmeksi vuodeksi kerrallaan ja myöntö on palvelu-/palvelukokonaisuuskohtainen. Merkin saatuaan palveluntuottaja on velvoitettu ilmoittamaan Green Care -laatulautakunnalle, jos laatumerkkiin liittyvässä toiminnassa tapahtuu olennaisia muutoksia.

 

Lisätietoa laatumerkeistä, vaadittavista hakudokumenteista ja -prosessista: https://www.gcfinland.fi/laatu/


Takaisin uutisiin

yhteistyössä mukana: