Uutiset

Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset

Uutiset

Luonto, luovuus ja oppiminen


13.09.2018

Raumalla Nurmeksen saarella sijaitsevalla Päiväsaaren tilalla pidettiin 05.09. Luonto, luovuus ja oppiminen -tapahtuma. Tapahtumassa pohdittiin Blue Caren näkökulmasta miten erilaisia vesistökohteita voisi hyödyntää oppimisen ja kulttuurin saralla sekä millaisia palveluja näiden asioiden ympärille voisi kehittää. Tapahtumaan osallistui lähes 40 innokasta osallistujaa; yrittäjiä, opiskelijoita, kouluttajia ja muita aiheesta kiinnostuneita.

 

Päivän toiminnan lähtökohtana oli tapahtuman ympäristö. Idyllinen pihapiiri ja tilan historia loivat oivat puitteet ohjelmalle. Harjoiteltiin mm. aistien ja materiaalien törmäyksiä. Katsellaan etsittiin pintoja mitä haluttiin koskea ja sen jälkeen näytettiin kohta kaverille ja annettiin hänelle kosketuselämys. Luonnon tutkiminen tällä tavoin eri aistien kautta herkistää reagoimaan ja kokemaan ympäristön sekä oman suhteen siihen vahvemmin.

 

Päivä synnytti monenlaisia ideoita osallistujille. Saariympäristö sopisi opetuksen lisäksi aikuisten leirikouluihin, kulttuurihistoriakierroksiin ja matalan kynnyksen retriiteihin. Olennaista olisi vesiluonnon ja metsän hyödyntäminen pysähtymisessä ja rauhoittumisessa. Ohjaus saa eri tavalla pysähtymään luonnon äärelle ja sillä on suuri vaikutus saatuun kokemukseen. Haasteina koettiin myytävän tuotteen kehittäminen ja saatavuus, eli se miten tässä tapauksessa päästään saareen. Näissä kohtaa tarvitaan yrittäjiä.

 

Luonto, luovuus ja oppiminen -tapahtuman järjestivät yhdessä SAMKin BlueSata-hanke, Turun yliopiston Rauman opettajankoulutuslaitos, Rauman kaupunki ja Luotaamaton alue -projekti.

 

Blue Care on vesiluontoon sijoittuvaa hyvinvointia lisäävää ammatillista, vastuullista ja tavoitteellista toimintaa. BlueSata-Hankeessa tarkastellaan vesistöjen monia mahdollisuuksia palveluliiketoiminnassa. Hanke tarjoaa verkos­toja, tietoa ja mahdollisuuden kehittää omaa yritystoimintaa. Hankkeessa järjestetään opintoretki, työpajoja ja infotilaisuuksia sekä kootaan yritysryhmiä.

 

Lähde: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Kuva: Maarika Iijolainen


Takaisin uutisiin

yhteistyössä mukana: