Uutiset

Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset

Uutiset

Kolme uutta laatumerkkiä Green Care -palveluille


26.03.2019

Green Care Finland ry:n laatulautakunta on myöntänyt laatumerkit Hollolassa toimivan Luontuu-yrityksen, Lieksassa toimivan Varakoti Varpunen Oy:n sekä Liperin kunnan varhaiskasvatuksen toteuttamille Green Care -palveluille.

Kaikkiaan merkkejä on myönnetty jo 20 laatumerkkien julkistamisen jälkeen. Laatumerkki osoittaa palvelussa Green Care -toimintamuotojen tuottamaa lisäarvoa ja sopivuutta asiakkaan tarpeisiin.

 

Kuva Green care finland

LuontoVoima -laatumerkki myönnettiin Luontuun toteuttamalle ”Luontolähtöiset kehollisuuden huomioivat työnohjaus- ja hyvinvointiryhmät” -toiminnalle. Luontoympäristö tarjoaa työskentelyyn rauhoittavan elementin sekä tukee osallistujien hyvinvointia. Liperin varhaiskasvatuksen saama LuontoVoima -laatumerkki puolestaan myönnettiin ”Luontoperustainen varhaiskasvatus Liperin kunnan päiväkodeissa” -toiminnalle.

 

Kuva Green care finland

LuontoHoiva -laatumerkki myönnettiin Varakoti Varpunen Oy:n ”Luontoperustainen kotikuntoisuutta tukeva päivätoimintapalvelu senioreille” -toiminnalle. Luonto- ja eläinelementit tarjoavat luontevan sosiaalisen elementin esimerkiksi muistisairaille. Luontoyhteys on yrityksessä otettu huomioon sekä sisällä että ulkona.

 

Laatumerkkien hallinnasta vastaa Green Care Finland ry ja merkit myöntää erillinen Green Care -laatulautakunta. Merkkiä voi hakea palvelulle tai palvelukokonaisuudelle. Merkit ovat maksullisia ja voimassaoloaika on kolme vuotta. Merkeille on neljä hakujaksoa vuodessa, seuraava hakujakso päättyy toukokuun lopussa. Lisätietoa laatumerkeistä ja hakuprosessista löytyy yhdistyksen nettisivuilta.


Takaisin uutisiin

yhteistyössä mukana: