Uutiset

Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset

Uutiset

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä toteuttaa ainutlaatuisen hoivamaatilakokeilun Kannuksessa


09.10.2017

 

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän Kannuksen toimipaikassa toteutetaan ainutlaatuinen poikkitieteellinen Green Care hoivamaatila -pilotti 25.9.-6.10.2017. Kahden viikon mittaisella opintojaksolla Keski-Pohjanmaan Kansanopiston erityisryhmä Virtasiin kuuluvat kuusi opiskelijaa saavat tutustua Kannuksessa maaseutuelämään.

 

Virtaset pääsevät osallistumaan pieniin maatilatöihin, kuten vasikoiden ja lampaiden hoitamiseen, ruokkimiseen ja karsinoiden siivoamiseen sekä maatalouskoneiden huolto- ja korjaustöihin. Opas- ja virkakoirien kanssa tehdään toiminnallisia harjoituksia ja jokaisella on ”oma” koira hoidettavana. Päivien aikana puuhataan myös opiston pieneläinten kanssa ja tutustutaan kanien, marsujen, kilpikonnien elämään ja hoitamiseen. Lisäksi luvassa on retkipäivä pesäkiville, ja yksi iltapäivä vietetään Suomi 100 -hengessä istuttamalla oppilaitoksen metsäpalstalle sata suomalaista koivua. Virtasia ohjaavat sosiaali- ja terveysalan sekä nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaopiskelijat. Maatilan oppimisympäristö on maatalousalan opiskelijoiden valmistelema.

 

Opiskelijat ovat olleet alusta asti mukana hoivamaatilakokeilun suunnittelussa, joka aloitettiin keväällä 2017. Nyt toteutettavan kokeilun tavoitteena on lisätä hoivamaatilakonseptin tunnettuutta. Opiskelijoiden näkökulmasta kyseessä on hieno tilaisuus selvittää, mitä hoivamaatilakonsepti vaatii maatilalta sekä toteuttajilta. Opiskelijat saavat sisällytettyä pilotin osaksi opintojaan.

 

Kokeilusta odotetaan hyviä tuloksia, jolloin konsepti on laajennettavissa jopa 26 paikkakunnalle Suomessa.

Lisätietoja: 

https://www.facebook.com/kpammattiopisto/?hc_ref=ARTgHH2bC2jw-YKMSnD1h5U4p4q-9CNyXjj6Vuv-3bv8mvO2NDK5Dg_YvlVw_k9GBrs


Takaisin uutisiin

yhteistyössä mukana: