Uutiset

Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset

Uutiset

Keravan kartanolle haetaan Green Care -toimijaa


15.03.2018

Keravan (Kivisillantie 12, 04200 Kerava) kartanolla https://www.kerava.fi/kerava-info/matkailu/keravan-kartano rakentuu vetovoimainen ja edellä käyvä kiertotalous- ja omavaraisuuskeskittymä. Kesällä 2018 pilotoimme myös Green Care -toimintaa alueella.

 

Alkuvaiheessa kartanolla tullaan toteuttamaan syötävien kasvien laatikkoviljelyyn ja lampaiden sekä kanojen hoitoon perustuvaa Green Care -toimintaa. Valmiina ovat laatikkoviljelmän osuuskuntaperusteinen konsepti budjetteineen ja pienkotieläinfasiliteetit. Laatikkoviljelmä rakennetaan kartanon pihapiiriin huhti-kesäkuun 2018 aikana. Green Care -toiminnan lisäksi toimija voi halutessaan perustaa kaupunkilaisten kanssa yhteistyössä viljelyosuuskunnan ja toimia osuuskunnan vastuuviljelijänä. Viljelyosuuskunnan perustaminen ei kuulu tämän tarjouspyynnön sisältöön, mutta Keravan kaupunki tukee perustamishanketta.

 

Green Care toiminnan pilotoinnin yhteistyöryhmään kuuluvat Keravan kaupungin nuorten työpaja ja sosiaalipalveluiden Nuorten hyvinvointitalo sekä Keravan kartanon kehityksestä vastaava projektipäällikkö sekä kiertotalousyhteisön tiimi. Green Care -ohjauksen toteuttaja/toteuttajat pääsevät osaksi Keravan kartanon eri toimijoista koostuvaa yhteisöä, ja vaikuttavat omalta osaltaan alueen toiminnan kokonaisuuden kehittymiseen. Kartanon yhteisöön kuuluu myös kaikki alueella palveluita tuottavat yritykset ja toimintaa järjestävät yhdistykset.

 

Haemme toimittajaa, jolla on Green Care -ohjaaja/ohjaajia, joka/jotka vastaavat eläinten ja viljelyyn hoitamiseen liittyvän Green Care -ohjauksen suunnittelusta ja toteuttamisesta sekä ohjausaikana toteutettavien käytännön töiden tekemisestä. Green Care -ohjaaja/ohjaajat osallistuvat ryhmien ohjaamisen lisäksi toiminnan jatkosuunnitelman ja rahoitushakemusten tekemiseen. Huomioimme tarjoukset, joissa viljelyperusteisen ja eläintenhoitoperusteisen Green Care -palvelun toteuttaa yksi Green Care -ohjaajayrittäjä tai ohjaajien tiimi, jossa muut tiimiin kuuluvat ohjaajat ovat alihankintasuhteessa tarjouksen tekevään ohjaajayrittäjään.

 

Keravan kaupunki vastaa eläinten vuokrauksesta ja ruuista sekä osoittaa rahaa Green Care -toiminnan toteutukseen kuuluvaan tapahtumanjärjestämiseen. Eläintenhoidosta vastaa yhteistyössä kartanon muut toimijat ja kaupungin kesätyöntekijät. Keravan kaupunki vastaa eläinten- ja viljelmän hankinta ja perustamiskustannuksista sekä niiden hankkimisesta ja perustamistyön delegoinnista.

 

Sopimus alkaa huhtikuussa 2018 ja päättyy syyskuun lopussa 2018.

 

Linkki kilpailutukseen löytyy tästä:

 

https://tarjouspalvelu.fi/TPPerustiedot.aspx?p=47&g=994bc521-776f-441e-b101-1118aeaf905c&tpID=177654


Takaisin uutisiin

yhteistyössä mukana: