Uutiset

Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset

Uutiset

Julkaisu jokapäiväisten luontokäyntien suhteesta mielialaan, elpymiseen ja hyvinvointiin


23.01.2020

Kuva GreenCareEPTytti Pasasen psykologian ja logopedian tohtoriohjelman artikkeliväitöskirjassa tarkasteltiin jokapäiväisten luontokäyntien suhdetta mielialaan, elpymiseen ja hyvinvointiin, ja psykologisia tekijöitä jotka selittävät näitä suhteita. Tutkimustulokset perustuvat kyselyaineistoihin ja kenttäkokeisiin.

 

Kokonaisuudessaan tulokset täydentävät ja tukevat kokeellisia tutkimustuloksia, joissa hyvin monenlaisten luontoaltistusten on löydetty parantavan mielialaa ja lisäävän elpymistä. Väitöskirjan mukaan esim. luontoympäristöissä liikkumisen useus selitti parempaa emotionaalista hyvinvointia sekä koettua terveyttä. Lisäksi huomattiin, että mitä suurempi tarve stressin vähentämiseen on, sitä suurempaa oli koettu elpyminen ja hyvinvointi käynnin jälkeen. Lisäksi psykologiset tekijät kuten motiivit, huomion kohdistus ja vuorovaikutus ympäristön kanssa näyttäytyivät tärkeinä mielialan ja hyvinvoinnin kannalta.

 

Tutustu julkaisuun kokonaisuudessaan: http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-03-1378-4

 

Lähde

Pasanen, Tytti. 2020. Everyday physical activity in natural settings and subjective well-being : Direct connections and psychological mediators. Tampere University. Available at: http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-03-1378-4


Takaisin uutisiin

yhteistyössä mukana: