Uutiset

Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset

Uutiset

Hyvinvointia tukeva toiminta helposti löydettäväksi!


14.12.2023

Hyvinvointia tukeva toiminta helposti löydettäväksi! Kansallinen hyte-palvelutarjotin: nyt on aika liittää luontopalvelunne Palvelutietovarantoon.

 

Vuoden 2024 alussa pilotoidaan uutta hyvinvointialueittaista hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen palveluiden palvelutarjotinta. Nämä palvelutarjottimet hakevat Digi- ja väestötietovirasto:n (DVV) Palvelutietovarannosta alueen, kuntien, järjestöjen ja muiden toimijoiden palveluita, mukaan lukien lähiluonnossa liikkumisen mahdollistavat palvelut ja toiminta. Ihminen itse voi käyttää palvelutarjotinta etsiessään itselleen luontopalveluita, tai yhdessä kunnan tai sote-ammattilaisen kanssa osana asiakas- ja palveluohjausta.

 

Nyt olisi tärkeää, että sinun luontopalvelusi on kuvattu joko suoraan Palvelutietovarantoon tai www.lähellä.fi:hin.

 

Kaikilla hyvinvointialueilla on meneillään oma Suomen kestävän kasvun ohjelman kehittämishanke, jossa kehitetään alueellista hyte-toimintaa ja -yhteistyötä sekä kootaan digitaalista palvelutarjotinta. Monelle järjestölle hyvä ensiaskel onkin ottaa yhteys alueelliseen hankkeeseen. Palvelutietovarannon käyttöönottoon saa tukea myös DVV:ltä. DVV järjestää säännöllisesti koulutuksia ja heillä on materiaaleja käyttöönoton tueksi ja hyvien kuvausten laatimiseksi.

 

Pariminuuttisella videolla kerrotaan tiiviisti ajankohtaisesta hyte-palvelukonseptin kehittämistyöstä, digitaalisista palvelutarjottimista ja Palvelutietovarannosta. Tavoitteena on kannustaa hyvinvointialueet, kunnat, järjestöt ja muut toimijat kuvaamaan palvelunsa digitaalisille palvelutarjottimille Palvelutietovarannon tai lähellä.fi:n avulla.

 

Linkki Youtube-videoon Hyvinvointia edistävä toiminta helposti löydettäväksi (1 min 56 s)

 

DVV:n tuki Palvelutietovarannon käyttöönottoon ja uusimmat materiaalit hyte-toimijoille.

 

Hyte-palvelukonseptin kansallinen kehittämistyö, viestintämateriaalit ja alueellisten hankkeiden yhteystiedot.

 

Hyte-palvelukonseptin yleisesite (PDF).

 

Kansallisen hyte-palvelukonseptin esittelydiat - kansallisen kehittämistyön esittelyn tueksi (PDF).

 

Lisätietoa THL:n sivuilla.


Takaisin uutisiin

yhteistyössä mukana: