Uutiset

Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset

Uutiset

Hyvinvointia ja terveyttä Elonkierto -yhteisöpuutarhasta äänekoskelaisille


16.06.2021

Äänekosken kaupunki rakentaa Kuhnamonjärven rannalle Piilolanniemeen Elonkierto yhteisöpuutarhaa.

 

Elonkieroon puutarha tarjoaa konkreettisen jakamistalouden alustan, jossa yhdistyy kaikki neljä kestävän kehityksen osa-aluetta. Ekologinen, sosiaalinen, kulttuurinen sekä taloudellinen. Elonkierto puutarha mahdollistaa luontoperustaisten hyvinvointipalvelujen saavutettavuuden yhteisön käyttöön eri ikäryhmien tai yksilöllisten tarpeiden näkökulmasta. Puutarha vahvistaa myös lähi- ja luomuruoan tuotannon edistämistä, tuo oppilaitokset ja biotalouden eri näkökulmat lähelle kuntalaista.


Elonkierto -puutarhan on suunnitellut maisema-arkkitehti Suvi Pohjola-Stenroos Axina Oy:sta Lohjalta. Kunkin puutarhanosan suunnittelu soveltaa keskeisiä ympäristöpsykologian, kiertotalouden ja kestävän kehityksen periaatteita. Myös esteettömän liikunnan tarpeet on huomioitu. 1,2 hehtaarin kokonaisuus muodostuu neljästä erilaisesta puutarhasta. oppi- ja hyötypuutarhasta, pörriäispuutarhasta ja terapiapuutarhasta. Näissä kussakin toimitaan puutarhan luonteen ja kunkin asiakasryhmän lähtökohdista tavoitteellisesti, ammattimaisesti ja vastuullisesti pyrkimyksenä tuottaa yksilöllistä ja yhteisöllistä hyvinvointia ja terveyttä.


Aisti- ja terapiapuutarha on tarkoitettu erityisesti seniorien ja erityisryhmien hyvinvoinnin tukemiseen ja terapeuttiseen puutarhatoimintaan. Pörriäispuutarha tukee koko yhteisön ekologista luontoyhteyttä ja oppimista. Hyöty- ja oppipuutarha palvelee oppimista, kotoutumista, terapeuttista puutarhatoimintaa ja yhteisöllistä ruokataloutta. Rantaraitti tarjoaa sosiaaliset puitteet yhteisölliselle virkistymiselle.

 

Lähde

Vihreä Uusiutuva Äänekoski -hankkeen mediatiedote 3.6.2021


Takaisin uutisiin

yhteistyössä mukana: