Uutiset

Etusivu » Ajankohtaista » Uutiset

Uutiset

Etevan maatiloille laatumerkki


26.10.2018

Laatulautakunta on myöntänyt Eteva Kuntayhtymän Hakalan ja Hakamaan maatiloille laatumerkin. Yhteinen LuontoHoiva-laatumerkki myönnettiin palvelulle Maatilan päiväaikainen Green Care toiminta.

 

Orimattilassa sijaitseva Hakalan maatila tarjoaa asumispalveluita kehitysvammaisille sekä muille erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Tilalla on ryhmäkotiasumista ja rivitaloasumista 15 asukkaalle. Tila voi olla asukkaille niin koti kuin työpaikkakin. Maatilalla on paljon erilaisia tehtäviä muun muassa keittiössä, puutarhassa ja ulkotöissä. Tilalla on lampaita, alpakoita, kanoja ja minipossu, joita asukkaat hoitavat.

 

Nastolassa sijaitseva Hakamaan tila tarjoaa asumista ryhmäkodissa tai rivitalossa. Lisäksi tarjolla on työtoimintaa kehitysvammaisille ja muille henkilöille, joilla on mielenterveyteen ja sosiaaliseen kanssakäymiseen liittyviä haasteita. Hakamaalla tehdään maatilan töitä vuodenaikojen mukaan, kasvatetaan kasviksia ja vihanneksia omaan käyttöön, hoidetaan lampaita, kanoja ja possuja sekä kaneja. Toimintaan sisältyy myös lähialueiden metsien ja vesistöjen hyödyntäminen marjastamalla ja kalastamalla.

 

Merkki oli seitsemästoista myönnetty laatumerkki. Muut LuontoHoiva- tai LuontoVoima-laatumerkin saajat löydät täältä. Jos kiinnostuit laatumerkeistä tai niiden hakemisesta tutustu laatu-sivuihimme.

 


Takaisin uutisiin

yhteistyössä mukana: