Green Care Finland

Green Care -uutiskirje 7/2019


Sininauhaliitto

Opas luonnon tuomisesta sisätiloihin

Sininauhaliiton uudessa julkaisussa ELVYTTÄVÄT KUNTOUTUSYMPÄRISTÖT - Sisätilojen suunnittelu biofilian keinoin selvitetään sitä, kuinka voidaan luoda elvyttäviä, luonnon elementtejä sisältävä paikkoja hoitoympäristöjen sisätiloihin. Samoin kuin sitä, kuinka eri tavoin voidaan tuoda luonto niiden luokse, jotka eivät pääse ulos luontoon.

Lue lisää...

Kuva Erkki Oksanen

Myös virtuaalinen luontokokemus virkistää

”Fysiologiset mittaukset kertoivat, että kaikki tauot edis­tivät palautumista, mutta met­sävideo eniten: sen aikana tut­kimushenkilöiden stressitaso oli alhaisin. Kyselyn perusteella metsä- ja vesivideoiden katselu elvytti paremmin kuin hiljai­suus”, tutkija Tyrväinen toteaa.

Lue lisää...

Ghita Bodman Åbo Akademian sosiaalipolitiikan väitöstyö

Väitöstyössä selvitettiin luonnon merkitystä hyvinvoinnin näkökulmasta. Haastateltavina oli Pohjanmaalla ja Uudellamaalla asuvia ihmisiä, jotka olivat valinneet maaseutuasumisen elämänmuodokseen.

Lue lisää...

Laatulautakunnan kävelykokous 2019

Laatulautakunnan terveisiä Green Care -toiminnan tavoitteellisuudesta

LuontoHoiva- ja LuontoVoima-laatumerkkien laatulautakunnan jäsenet Katja Ilmarinen ja Kirsi Salonen kirjoittavat, mitä tavoitteellisuus tarkoittaa Green Care -toiminnassa.

Lue lisää...

Jäsenen ajatuksia vammaispalveluista

Tekstin on kirjoittanut yhdistyksen jäsenen Pauliina Fontell. Pauliina nostaa esille mm. vammaispalvelulain merkitystä kuntoutujan näkökulmasta. Onko sinulla ajatuksia ja tekstiä, jota haluaisit jakaa yhdistyksen kanavissa. Ota yhteyttä: maarit.aho@gcfinland.fi. Erityisesti Green Care -näkökulmaa esille nostavat ajatukset ovat toivottuja.

Lue lisää...

 

 

HyvinVoi-blogissa:

Maija Lipponen Luonto- tai eläinavusteisen palvelun asema julkisen sektorin palvelutarjonnassa

HyvinVoi-blogissa Maija Lipponen selvittää yksityisten sosiaalipalvelujen lupiin ja verotukseen liittyviä asioita osana julkisen sektorin palvelutarjontaa.

Lue lisää...

VY Heli Siirilä

Green Care -yritysten kuljetustarpeisiin liittyvistä asioista

Maaseudun kuljetusten ja liikkumisen digiboksi -hankkeessa projektipäällikkönä työskentelevä Heli Siirilä kertoo, kuinka Green Care -yrityksen kannattaa seurata oman kunnan, seutukunnan tai maakunnan kuljetuksiin liittyvää keskustelua ja tuoda esille oman yrityksen kuljetuksiin liittyviä olosuhteita ja tarpeita.

 

Lue lisää...

RailiMK

Aina metsää ei ole omasta takaa

Silloin kannattaa kääntyä naapurin, lähiseudun maa- ja metsätilojen omistajien, oman kylän kyläyhdistyksen, paikallisen metsästysseuran tai kalastuskunnan puoleen. Lisää aiheesta Raili Hokajärven (Metsäkeskus) ja Maija Lipposen kirjoituksessa Mistä puitteet luontoperustaiselle hyvinvointipalvelulle - kenen metsään voin mennä?

Lue lisää...

 

Lisää ajankohtaisia uutisia...


Hyödynnä uutiskirjeemme ja liity jäseneksi!

Tämän uutiskirjeen kokoaa Green Care Finland ry. Onko sinulla tietoa alan tapahtumista ja uutisista? Jaa tietosi kauttamme alla olevien lomakkeiden avulla:

Lisätietoa yhdistyksestä: http://gcfinland.fi/yhdistys/

Oletko kiinnostunut toiminnastamme, liity jäseneksi ja tule mukaan toimintaamme: http://gcfinland.fi/yhdistys/liity-jaseneksi/

Green Care Finland Ry
coHelsingin yliopisto, Ruralia-instituutti
Kampusranta 9 C
60320 Seinäjoki
 

Osoitelähde Green Care Finland asiakasrekisteri

Eikö uutiskirje näy oikein? Katso uutiskirje tästä. ›
Poistu postituslistalta ›