Green Care -päivät 10.11.2020

Alun perin Hyvinkäälle suunnitellut kaksipäiväiset GC2020-päivät on tiivistetty yhden päivän verkkoseminaariksi  10.11.2020. Loput ohjelmasta ja mm. retkijärjestelyt pyritään siirtämään vuoden 2021 Green Care -päiville Hyvinkäälle.

Tervetuloa! Ilmoittaudu tästä.

verkkoSeminaarin ohjelma 10.11.2020

klo 8.30–9.15 verkkoseminaariin rekisteröityminen

klo 9.00–9.15 Tilaisuuden avaaminen, Green Care Finland ry

Hyvinvointia ja mielenterveyttä luontoperustaisista toimintamalleista – tietoa, esimerkkejä, vaikuttavuutta

klo 9.15–9.50 Traumainformoidut sosiaali- ja terveyspalvelut – ympäristön merkitys traumatyössä, Kati Sarvela. Työhyvinvointikoulutuksen kehittämishanke. Yhteinen kieli – traumainformoitu kohtaaminen -hanke.

Kati Sarvela_Kuva Iloajatoivoa

Kati Sarvela on traumainformoidun mallin suomalainen uranuurtaja. Hän on koulutukseltaan hammaslääkäri ja terapeutti (sensomotorinen psykoterapia, hypnoterapia). Hammaslääkärin työnsä ohella hän kouluttaa tietoisuustaitoja, hypnoterapiaa, draamallista kirjoittamista sekä traumainformoitua hoitamista. Puheenvuoron painopisteenä on traumainformoitu työote yhdistettynä luontoperustaisiin toimintamalleihin; eläin-, maatila-, puutarha- ja luontointerventioihin. Traumainformoituun menetelmään liittyy mm. tunnehaavojen tiedostaminen ja huomioiminen, kehotietoisuus, tunnetaidot, itsetuntemus, sosiaaliset taidot, myötätunto, empatia ja ACE-tutkimukset.

klo 9.50–10.05 Ennakko- ja Chat-kysymykset

klo 10.05–10.15 Hyppelytauko

klo 10.15–10.45 Alkumaa – vaikuttavuutta Green Care -toimintamalleilla, Niina Merivirta. Niina Merivirta on Alkumaan Oy:n perustaja ja yrittäjä, lasten ja nuorten erityisohjaaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja ja Green Care -ohjaaja.

Kuva Niina Merivirta

Alkumaa tuottaa maatila- ja luontoavusteisia sote-palveluja, kuten lastensuojeluun liittyviä palveluja. Yrityksen tavoitteena on lasten ja nuorten sekä heidän perheiden hyvinvoinnin edistäminen ja erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten huostaanoton ja syrjäytymisen ehkäiseminen ennaltaehkäisevällä ammatillisella toiminnalla. Niina kertoo mm. toiminnan vaikuttavuuden arvioinnin hyvistä tuloksista.

klo 10.45–11.00 Ennakko- ja Chat-kysymykset

klo 11.00–11.15 Hyppelytauko

klo 11.15–11.45 Uutta tutkimustietoa Iso-Britanniasta – maatilatoiminta auttaa nuorta voimaantumaan, Social farm benefits in the UK. Sarah Hambidge, PhD, Bournemouth University (in English).

This presentation describes Sarah's longitudinal PhD study in which she examined whether a one year farming intervention can prevent young people with behavioral, emotional and social difficulties from low-socioeconomic backgrounds becoming NEET (Not in Employment, Education and Training). Esitys on nauhoite ja sisältää ennakkoon esitetyt kysymykset. Video on englanniksi.

klo 11.45–13.00 Lounastauko

klo 13.00–13.30 Näkymätön Mies -hanke, Lahden Sininauha ry.

Kuva Näkymätön Mies

Hankkeen vetäjät Marianna Kavasto, Pia Tuomaila ja hankkeessa mukana oleva tilallinen Matti Näsi esittelevät Näkymätön Mies -toimintaa. Hanke on suunnattu 25 – 54-vuotiaille työttömille miehille. Hankkeen tavoitteena on toimintakyvyn edistäminen matalan kynnyksen liikunnan sekä Green Care -toiminnan avulla luontoympäristössä ja maatilalla. Lisäksi ravinto ja lepo ovat tärkeä osa kokonaisuutta. Toimintakyvyn muutosta seurataan Kykyviisari-itsearviointimenetelmällä.

klo 13.30–13.45 Ennakko- ja Chat-kysymykset

klo 13.45–14.00 Hyppelytauko

klo 14.00–14.30 Käytännön hyvinvointimalleja työikäisille – Oivallusvaaran luontoperustainen tyhy-/tyky-toiminta, työterveyshuollon erikoislääkäri Janne Tuovila ja toimintaterapeutti Eerika Korhonen, Oivallusvaara Oy.

klo 14.30–14.45 Ennakko- ja Chat-kysymykset

klo 14.45–15.15 GC2020-päivän koonti & ajankohtaisterveiset, Green Care Finland ry

Valtakunnalliset GC2020-päivät päättää

klo 15.15–15.30 Hyvinvointia syksyyn –harjoitevinkit, Oivallusvaara Oy

Tervetuloa mukaan!

Ohjelmamuutokset mahdollisia.

Ohjelman pdf-versio

Tervetuloa, ilmoittaudu tästä: GC2020 Ilmoittautumislomake

Tapahtuman järjestää Green Care Finland ry yhteistyökumppaneineen.