Kulttuurisensitiivisyys tavoitteellisessa luontolähtöisessä ohjaustyössä

Etusivu » Osaaminen » Koulutukset

Koulutuksen nimi
Kulttuurisensitiivisyys tavoitteellisessa luontolähtöisessä ohjaustyössä

Esittely

Luontolähtöinen toiminta on luonnon ja ihmisen yhteydestä kumpuavaa läsnäolon kulttuuria, jonka jokainen voi tuoda myös omaan arkeensa. Kulttuuria ovat myös ympäristö jossa toimimme, sen ihmiset, tavat, traditiot ja tarinat. Vuorovaikutuksessa oleminen muuttaa vääjäämättömästi suhtautumistamme niin luontoon kuin kulttuuriinkin.

 

Tavoitteellinen, kestävä luontolähtöinen ohjaustyö on vuorovaikutuksen ja yhteyksien kokemista, ymmärtämistä ja välittämistä, luonnon ja luonnon kanssa toimivien ihmisten ja yhteisöjen yhteistä hengittämistä ja vuorovaikutuksen ylläpitämistä.

 

Kaksipäiväisellä viikonloppukurssilla tutustumme kulttuurisensitiviisyyden käsitteeseen ja tutkimme vuorovaikutuksen malleja luontolähtöisestä pedagogisesta lähtökulmasta. Opit hyödyntämään kulttuurisensitiivistä ajattelua omassa työssäsi ja jokapäiväisessä elämässäsi sekä tunnistamaan ja kuvaamaan kulttuurisensitiivisen ohjaajuuden parhaita käytäntöjä luontolähtöisen toiminnan tuotekehityksessä.

 

Kohderyhmä

Kurssi sopii loistavasti GreenCare-pohjaisille voima- ja hoiva-alojen ammattilaisille, luontoyhteysohjaajille, luontolähtöisiä menetelmiä työssään käyttäville opettajille, ohjaajille, varhaiskasvattajille ja sosiaalialan työntekijöille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

 

Ajankohta

30.-31.10.2021, kello 10-15.30 (viikonloppukurssi)

 

Lisätietoja

https://koulutukset.muurlanopisto.fi/fi/kulttuurisensitiivisyys-tavoitteellisessa-luontolahtoisessa-ohjaustyossa-muurlan-opisto/

Ilmoittaudu kurssille viimeistään 17.10.2021.

Maakunta
Varsinais-Suomi

Palvelumuodot
Muu asiantuntemusala

Koulutusmuoto
Vapaan sivistystyön koulutus

Luontolähtöisyyden asiantuntemusala
Luontoympäristön käyttö

Koulutuksen hinta
175e

yhteistyössä mukana: