Fysiopuro

Etusivu » Osaaminen » Koulutukset

Koulutuksen nimi
Fysiopuro

Esittely

Koulutuksen nimi: FysioPuro

 

Koulutuksen järjestäjä, yhteyshenkilö ja sp-osoite: PuroFysio, Teresa Kinnunen, info@purofysio.fi

 

Koulutuksen järjestämispaikkakunta: Vaasa

 

Koulutuksen sisältö: FysioPuro -menetelmä on Ft Teresa Kinnusen kehittämä luontovuorovaikutusta hyödyntävä, psykofyysinen menetelmä. Kehoa havainnoidaan kauniista perspektiivistä ja ohjataan asiakas kasvattamaan terveyden rakenteita päästäkseen psykofyysiseen tasapainoon. Asiakkaalle opetetaan luonnossa ja kehossa oleva samankaltaisuus. Kehon todellinen luonne on moniulotteinen sekä spiraali. Keho on myös kuten luonto ja sen eläimet. Kun ymmärrämme kehon ja luonnon samankaltaisuuden, voimme kokea mielenkin avartumista. Tämä mielen avartuminen voi laajentaa kehollista ilmaisua ja siten edistää spiraalistabilointia, itseilmaisukykyä ja oman identiteetin löytymistä sen oikeassa arvossaan. Teresa Kinnunen avaa tätä asiaa Kehäteoriansa avulla. Menetelmä on Green Care -periaatteiden alla oleva menetelmä ja ohjaa fysioterapiaa kohti Kestävää kehitystä. Tässä kontekstissa asiakas ja terapeutti vapautetaan välineistä ja laitteista.

 

FysioPuro ohjaa kehon ja luonnon samaan viitekehykseen, kohti sen luonnollista tilaa. FysioPuro -menetelmässä keho suhteutetaan kohti luonnon moninaisia muotoja ja siten ymmärretään keskivartalotoiminnan sekä liikkuvuuden merkityksellisyys osana tasapainoa. Kuntoutuksessa hyödynnetään suhteellisuusymmärrystä, peilaamista sekä psykofyysistä lähestymistapaa spiraalistabilointiin.

 

Opetuksessa kehollisuutta avataan luontoelementtien kautta sekä ohjaamalla fokusta skolioosiymmärrykseen. Koulutukseen osallistujalla on mahdollisuus kokea kehollisuus kauniissa kontekstissa ja saada omaan työskentelyynsä luonnon tuomat terveyshyödyt, ilon, seikkailun ja rauhan. Koulutukseen osallistuva saa asiakastyöhönsä kuvaportaalin kuvamateriaalin oman työn ohjautuvuuteen sekä asiakasmateriaaliksi.

 

Tausta: FysioPuron fysioterapeuttinen pohja on yhteensovellukseni peruskoulutuksen ja ammatillisen lisäkouluttautumisien myötä syntyneestä kokonaisymmärryksestä sekä omakohtaisesta käytännön kokemuksellisuudesta liittyen luontovuorovaikutukseen ja viherpuolen opintoihin. Viittaan myös omaan kuntoutumisprosessiini, minkä avulla FysioPuro -menetelmä syntyi. Käytettävyys: FysioPuroa voi käyttää yksilöterapian, ennaltaehkäisypuolen sekä Tyky/Tyhy -toiminnan puolella. Menetelmä on käytettävissä sekä Tules -kuntoutuksessa, että psykofyysisessä fysioterapiassa, osana fysioterapiakokonaisuutta.

 

Koulutuksen kohderyhmä: Fysioterapeutti AMK.

 

Huomautus: Psykofyysisyys aspekti on Teresa Kinnusen oma modifikaatio, missä pyrkimys on tuoda fysioterapiaprosessiin terveyttä kasvattavaa näkökantaa ja kaunista kehokäsitystä.

 

Kieli ja opetusmateriaali: Opetuskieli suomi. Video/- ja kuvaportaali suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

 

Peruutusehdot: Kuukautta ennen koulutuspäivää peruutukset veloituksetta, sen jälkeisistä peruutuksista veloitetaan 50 % koulutuksen kokonaishinnasta. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa maksutta.

 

Moduuli 1 Vaasassa 10-11.6.2023 sekä 5-6.8.2023

 

Sisältö:

Koulutukseen osallistuva oppii menetelmän perusperiaatteet ja viitekehyksen. Koulutukseen osallistuva oppii käyttämään luontovuorovaikutusta yksilöasiakkaalle osana fysioterapiaprosessia. Teoriaopinnot pidetään Takonissa luokkatilassa. Ulkoharjoitteiden sijainnit näillä näkymin La: Palosaari ja laivapuisto sekä Su: merimaisemissa Fjärdskärissä (Mustasaari). Valmistaudu asusteissasi sään mukaisesti sekä varaa pientä evästä taukopaikalle. Ruokailun voimme, jokainen omakustanteisesti, nauttia sunnuntaina Raippaluodon sillan jälkeen sijaitsevassa Berny’s Cafe Restaurantissa. Siirtyminen kohteisiin pyritään tekemään kimppakyydillä. Kohderyhmä:

 

Ajankohta ja kesto: 10-11.2023 sekä 5-6.8.2023. Opiskelupäivät noin klo: 10-16

 

Laajuus (opintopisteet tms.): 2 pv 

 

Lisätietoja: www.purofysio.fi

 

Koulutuksen hakuaika ja valintamenettely: Koulutukseen voit ilmoittautua nyt. Vaatimus on fysioterapiatutkinto.

 

Koulutuksen hinta: 300e / moduuli

 

Verkkokoulutus: Ei

 

Koulutusmuoto: Täydennyskoulutus

 

Ilmoittajan sähköpostiosoite: info@purofysio.fi 

Maakunta
Pohjanmaa

Palvelumuodot
Muu asiantuntemusala

Koulutusmuoto
Täydennyskoulutus

Luontolähtöisyyden asiantuntemusala
Luontoympäristön käyttö

Koulutuksen hinta
e

yhteistyössä mukana: