Erityisryhmien hevospalveluissa avustaminen

Etusivu » Osaaminen » Koulutukset

Koulutuksen nimi
Erityisryhmien hevospalveluissa avustaminen

Koulutuksen järjestäjä ja yhteyshenkilö

Ylä-Savon ammattiopisto, Leena Rimpiläinen, leena.rimpilainen@ysao.fi

Esittely

 

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen myötä opit tunnistamaan fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti erilaista tukea tarvitsevien asiakasryhmien tarpeet sekä oppimiseen vaikuttavat tekijät. Osaat valita palvelukokonaisuuteen ja asiakasryhmän tarpeisiin sopivat hevoset sekä vahvistat taitojasi kommunikoida erilaisten asiakkaiden kanssa. Kykenet toimimaan avustajana asiakastilanteissa, hoitamaan talliympäristöä asiakasryhmien tarpeiden mukaan, totuttamaan hevosen erilaisiin tilanteisiin, huomioimaan muut työntekijät sekä ylläpitämään työhyvinvointia.

Koulutus on osa hevostalouden perustutkintoa. Koulutuksen jälkeen pystyt ottamaan huomioon toiminnan turvallisuuden ja vastuullisuuden sekä edistämään kestävän kehityksen toimintatapoja. Sisältö antaa myös hyvän pohjan hevostalouden ammattitutkinnon hevosavusteisten palvelujen tuottamisen osaamisalan suorittamiseen.

 

Kohderyhmä

Koulutus sopii ratsastuksenohjaajille ja -opettajille sekä hevosharrastepalveluita tarjoaville talliyrittäjille, joilla on jo hevososaamista ja kokemusta erityistä tukea tarvitsevista asiakkaista. Koulutus sopii myös sosiaali-, terveys- ja opetusalan ammattilaisille, jotka haluavat toimia hevosten kanssa omassa työssään.

 

Ajankohta

1.4.-30.9.2021, 5 x 2 pv:n opintojaksoa

 

Laajuus

20 op

 

Lisätietoja

https://www.ysao.fi/Suomeksi/Kampanjasivut/Erityisryhmien-hevospalveluissa-avustaminen

 

Maakunta
Pohjois-Savo

Palvelumuodot
Hoivapalvelut

Koulutusmuoto
Ammatillinen- / erikoisammattitutkinto

Luontolähtöisyyden asiantuntemusala
Eläinavusteisuus

Koulutuksen hinta
0e

yhteistyössä mukana: